Eurovision 1989 - Σπάνιο βίντεο: Το τραγούδι της Άννας Βίσση που «κόπηκε» από τον διαγωνισμό
Eurovision

Eurovision 1989 - Σπάνιο βίντεο: Το τραγούδι της Άννας Βίσση που «κόπηκε» από τον διαγωνισμό

Eurovision: Πίσω στο 1989 σας ταξιδεύουμε σήμερα όταν η Άννα Βίσση «έκλαψε» και έμεινε εκτός Eurovision.

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο.

Συγκεκριμένα είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας το μακρινό 1980 στη Χάγη, με το «Ότο-στοπ» καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Το 1982 θα βρεθεί ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Κύπρου και το κομμάτι «Μόνο η αγάπη» με το οποίο θα φτάσει στο Χάρογκεϊτ και θα πάρει την 5η θέση.

Η Άννα Βίσση στη Eurovision του 1980 στη Χάγη:

Το 1989 προσπαθεί και πάλι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά η κριτική επιτροπή δεν την επέλεξε. Η Άννα Βίσση αποκλείστηκε, ερμηνεύοντας το τραγούδι με τίτλο «Κλαίω». Πρόκειται για ένα τραγούδι που είχε γράψει η ίδια σε μουσική Νίκου Καρβέλα το οποίο, η αλήθεια είναι, δεν έχουμε ακούσει ξανά.

Τη συγκεκριμένη χρονιά, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τη Μαριάννα Ευστρατίου, η οποία έφτασε στη Λωζάνη με «Το δικό σου αστέρι» το οποίο τερμάτισε ένατο. Εκτός από την Άννα Βίσση, την ίδια χρονιά αποκλείστηκε και η Μαντώ.

Η Άννα Βίσση που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές και που φέτος κλείνει 50 χρόνια καριέρας, επανήλθε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 2006, στην Αθήνα, με το “Everything”.

Η Ελλάδα κάνει απευθείας ανάθεση στην απόλυτη Ελληνίδα star μετά την σαρωτική νίκη της Έλενας Παπαρίζου, στο Κίεβο το 2005. Το “Everything” που εκτελέστηκε σόλο από τη Βίσση, χωρίς την παρουσία δεύτερων φωνητικών ή χορευτών, κατέκτησε την 9η θέση με 128 βαθμούς.

Η Άννα Βίσση στη Eurovision του 2006 στην Αθήνα:

Η Άννα Βίσση ηχογράφησε το “Everything“, μαζί με τον Νίκο Καρβέλα, όπως επίσης το “Beautiful Night” (4η θέση), το “Who Cares About Love” (3η θέση) και το “Welcome to the Party” (2η θέση) στον εθνικό τελικό. Συγκεκριμένα, επικράτησε στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής με 35.98%, αλλά και σε εκείνη του κοινού με 55.66%, καταγράφοντας στη γενική βαθμολογία ποσοστό 47.79%.

Δείτε την στην παρακάτω Gallery εικόνες από τις εμφανίσεις της στον διαγωνισμό:

Άννα Βίσση: 50 χρόνια καριέρας – Το ευχαριστώ της ίδιας στους θαυμαστές της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια καριέρας και έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα η ίδια έγραψε: «Αγαπημένοι μου, αφήνω εδώ το logo των 50 χρόνων καριέρας που φέτος κλείνω και γιορτάζω με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση… Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μου άλλοι από την αρχή άλλοι πιο μετά άλλοι πολύ πιο μετά αλλά Όλοι μέχρι και σήμερα!

Εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί για αρκετό χρόνο ακόμα μιας και η Μουσική ήταν και θα είναι για μένα λόγος Ύπαρξης!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved