Eurovision 2023 Τελικός: Δείτε όλες οι εμφανίσεις των χωρών στο Liverpool Arena
Eurovision

Eurovision 2023 Τελικός: Δείτε όλες οι εμφανίσεις των χωρών στο Liverpool Arena

Eurovision 2023 Τελικός: H μεγάλη βραδιά που εκατομμύρια eurofans περίμεναν εδώ και έναν χρόνο ήρθε και οι Βρετανοί διοργανωτές έβαλαν τα δυνατά τους για μία γιορτή της μουσικής που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. 

Μάλιστα, η έναρξη είχε και... τίτλο, καθώς οι Βρετανοί της έδωσαν τον χαρακτηρισμό «VoicesofaNewGeneration» που σημαίνει «φωνές μιας καινούργιας γενιάς», προφανώς θέλοντας να στείλουν το μήνυμα μίας σύγχρονης Eurovision που πλέον, μετά από 67 διοργανώσεις θεωρείται... ηλικιωμένη!

Μπορεί οι διοργανωτές να έκρυβαν εδώ και καιρό άσους στο μανίκι τους ώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης για τους εκατομμύρια τηλεθεατές και φυσικά τους θεατές που θα δουν στο Liverpool Arena τον διαγωνισμό, όμως όλο και κάποια μικρά στοιχεία για το τι μας περίμενε απόψε είχαν διαρρεύσει.

Όπως ότι οι περσινοί Ουκρανοί νικητές, Kalush Orchestra θα παρουσίαζαν στην αρχή της βραδιάς μια άλλη εκδοχή του νικητήριου τραγουδιού τους με τίτλο «Stefania» αλλά δεν θα ήταν μόνοι στη σκηνή. Μαζί τους ο Sam Ryder που πέρυσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έφερε τη διοργάνωση στην πατρίδα του. Μαζί τους και ο σπουδαίος Sir Andrew Lloyd Webber ο οποίος εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Βρετανούς μουσικούς, έχει εμπλακεί αρκετές φορές με τη Eurovision στο παρελθόν.

Μετά το παραπάνω τραγούδι και την εμφάνιση, όπως είχε προγραμματιστεί, ακολούθησε η παρέλαση των διαγωνιζομένων με τους 26 εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν να κρατούν τις σημαίες τους και να περπατούν στη σκηνή της Eurovision πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους.

Μεταξύ άλλων, on stage για τη βραδιά είχε προγραμματιστεί επίσης να δούμε τους εξής καλλιτέχνες:

Go_A, Jamala, Tina Karol και Verka Serduchka ενώ μία από τις αγαπημένες εκπλήξεις που περίμεναν πώς και πώς οι θεατές ήταν η εμφάνιση της Ruslana που είχε κερδίσει στο παρελθόν, για λογαριασμό της Ουκρανίας, τη Eurovision. Εννοείται πως δεν τελείωσε τίποτα για τον περυσινό δεύτερο στη βαθμολογία Sam Ryder ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα εμφανιζόταν ξανά on stage, για να ερμηνεύσει το νέο του single με τίτλο “Mountains”!

Μία ξεχωριστή γιορτή

Δείτε όμως παρακάτω όλες τις εμφανίσεις των χωρών που συμμετέχουν στον αποψινό μεγάλο τελικό:

1. Η Αυστρία άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος του μεγάλου τελικού με τις Teya & Salena που ερμηνεύουν το κομμάτι Who The Hell Is Edgar?.

2. Η Πορτογαλία πήρε τη σκυτάλη από την Αυστρία με την Mimicat και το Ai Coracaο

3. O Remo Forrer για λογαριασμό της Ελβετίας τραγούδησε το αντιπολεμικό κομμάτι με τίτλο Watergun.

4. Η εντυπωσιακή Blanka από την Πολωνία με το τραγούδι της, Solo, εντυπωσίασε το κοινό για άλλη μια φορά. Προς το φινάλε του κομματιού, το hot λίκνισμά της ανέβασε τη θερμοκρασία.

5. Επόμενη χώρα στη σκηνή η Σερβία - O Luke Black ερμήνευσετο Samo Mi Se Spava

6. Η Γαλλίδα La Zarra έφερε Χολιγουντιανό αέρα on stage με το το Évidemment!

7. H ώρα της Κύπρου μας και του Andrew Lambrou με το τραγούδι Break A Broken Heart.

8. Η Blanca Paloma για την Ισπανία με το τραγούδι «Eaea» το οποίο είναι εμπνευσμένο από τους ρυθμούς του φλαμένκο.

9. Σουηδία: Το απόλυτο φαβορί για τη νίκη - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Loreen με το Tattoo που ξεσήκωσε το στάδιο.

10. Οικογενειακή υπόθεση φέτος για την Αλβανία. Στη σκηνή ανέβηκαν η Albina & Familja Kelmendi, δηλαδή η Albina με τη μητέρα της, τον πατέρα της και τα τρία αδέλφια της. Όλοι μαζί τραγούδησαν το Duje.

11. Ο Marco Mengoni από την Ιταλία θέλει να... αποπλανήσει το Λίβερπουλ με το ερωτικό του κομμάτι Due Vite. Μάλλον τα κατάφερε.

12. Σειρά έχει η Alika με το Bridges για την Εσθονία.

13. Φινλανδία Käärijä - Cha Cha Cha. Ένα μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

14. Αμέσως μετά ανέβηκε στη σκηνή η Τσεχία με τις Vesna - My Sister's Crown κιένα τραγούδι με το πιο σημαντικό μήνυμα για τις γυναίκες.

15. Τη σκυτάλη πήρε η Αυστραλία με τους Voyager και το τραγούδι τους Promise.

16. Gustaph - Because Of You για το Βέλγιο.

17. Για την Αρμενία η Brunette ερμήνευσε το Future Lover

18. Σειρά είχε η Μολδαβία με τους Pasha Parfeni - Soarele şi Luna

19. Με το συγκρότημα TVORCHI και το κομμάτι με τίτλο «Heart Of Steel» εμφανίστηκε στη σκηνή η "οικοδέσποινα" Ουκρανία.

20. Ένα ακόμη φαβορί, η Νορβηγία με την Alessandra και με τραγούδι το “Queen of Kings“

21. Ακολούθησε η Γερμανία: Lord of the Lost – «Blood & Glitter».

22. Με τη Monika Linkytė ντυμένη στα πορτοκαλί και ένα πολύ εντυπωσιακό φόντο στο stage απολαύσαμε τη Λιθουανία και το τραγούδι Stay.

23. Σειρά είχε το Ισραήλ. Ένα ακόμη από τα μεγάλα φαβορί ανέβηκε στη σκηνή! Το Ισραήλ με την Noa Kirel τραγούδησε το Unicorn.

24. Για τηΣλοβενία το συγκρότημα Joker Out τραγούδησε το Carpe Diem!

25. Σειρά είχε η Κροατία με ένα ακόμη αντιπολεμικό τραγούδι. Οι Let 3 με το Mama ŠČ!

26. Τελευταία συμμετοχή αυτή του Ηνωμένου βασιλείου με την Mae Muller και το “Ι wrote a song” το οποίο έκανε το ντεμπούτο του, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, στο Top 40 του Official Singles Chart.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας απολαυσαμε μία μεγάλη έκπληξη από τους διοργανωτές καθώς είχαμε το μουσικό act με τίτλο Liverpool songbook στο οποίο είδαμε καλλιτέχνες που είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν στη σκηνή της Eurovision. Σ' αυτό το αφιέρωμα οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν επιτυχημένα κομμάτια από το ρεπερτόριο καλλιτεχνών που προέρχονται από το Λίβερπουλ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Mahmood που είχε εκπροσωπήσει την Ιταλία το 2019 και πέρυσι τραγούδησε το “Imagine” του John Lenon.
  • Η Netta που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2018 για το Ισραήλ ερμήνευσε το “You spin me ’round” των Dead or alive

  • Ο Dadi Freyr που εκπροσώπησε την Ισλανδία το 2020 και το 2021 τραγούδησε το “Whole again” των Atomic Kitten

  • Η Cornelia Jakobs που κατέβηκε με τα χρώματα της Σουηδίας πέρυσι ερμήνευσε το “I turn to you” της Melanie C των Spice Girls

  • Η Sonia που το 1993 «ντύθηκε» με τα χρώματα του Ηνωμένου Βασιλείου τραγούδησε το κομμάτι “Better the devil you know” με το οποίο είχε συμμετάσχει

  • Τέλος, ο Duncan Laurence που εκπροσώπησε την Ολλανδία το 2019 τραγούδησε τον ύμνο του Liverpool “You’ll never walk alone”.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved