Eurovision 1993: Η Καίτη Γαρμπή, το αποκαλυπτικό της φόρεμα & το επικό ρεκόρ της Ελλάδας
Eurovision

Eurovision 1993: Η Καίτη Γαρμπή, το αποκαλυπτικό της φόρεμα & το επικό ρεκόρ της Ελλάδας

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision το 1993 πραγματοποιήθηκε στο Μίλστριτ της Ιρλανδίας, με την Καίτη Γαρμπή και το «Ελλάδα, Χώρα του Φωτός» να εκπροσωπεί τη χώρας μας και να κατακτά ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού!

Η Νίαμ Κάβανα μπορεί να ήταν η νικήτρια της Eurovision 1993 για την Ιρλανδία με το τραγούδι "In Your Eyes" ανάμεσα σε 25 συμμετοχές, η Ελλάδα όμως, ήταν η χώρα που κατάφερε να ξεχωρίσει.

Το τραγούδι «Ελλάδα, Χώρα του Φωτός» ερμηνεύτηκε έκτο σε σειρά εμφάνισης εκείνη τη νύχτα και στο τέλος της ψηφοφορίας, έλαβε 64 βαθμούς, τερματίζοντας 9ο στην κατάταξη.

Το τραγούδι στην πραγματικότητα είναι μία αφιέρωση στην ίδια την ιστορία της Ελλάδας, με την Καίτη Γαρμπή να τραγουδά για τη μεγάλη πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της, παρά την κριτική που δέχτηκε η χώρα μας για την αδυναμία της να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί περισσότερο.

garmpi-(2).jpg

Η Καίτη Γαρμπή και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision το 1993 έχει καταφέρει να μείνει στην ιστορία του διαγωνισμού, όχι μόνο για την ερμηνεία της τραγουδίστριας, αλλά και για την ιδιαίτερη παρουσία της πάνω στην σκηνή.

Για την εμφάνισή της Καίτης Γαρμπή στον 38ο Διαγωνισμό Τραγουδιού επιλέχθηκε ένα γαλάζιο φόρεμα διά χειρός Σήλιας Κριθαριώτη με αποκαλυπτικά ανοίγματα, το οποίο καθήλωσε το κοινό.

garmpi.jpg

Επιπλέον, χάρη στην Καίτη Γαρμπή, η χώρα μας κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της Eurovision, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί. Συγκεκριμένα, ο φακός εστίασε χωρίς διακοπή αποκλειστικά στο πρόσωπο της για 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων κανένα άλλο πλάνο δεν εμφανίστηκε στην οθόνη.

Πληροφορίες: Wikipedia

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved