Eurovision 1983:  Η Κρίστυ Στασινοπούλου και η 14η θέση
Eurovision

Eurovision 1983: Η Κρίστυ Στασινοπούλου και η 14η θέση

 Το 1983 πραγματοποιήθηκε ο 28ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Μόναχο της Δυτικής, τότε, Γερμανίας. Η Ελλάδα συμμετείχε με την τραγουδίστρια Κρίστυ Στασινοπούλου.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού έγινε στις 23 Απριλίου και συμμετείχαν 20 χώρες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Κρίστυ Στασινοπούλου με το τραγούδι, Μου λες, του Αντώνη Πλέσσα. Το τραγούδι κατέλαβε τη 14η θέση στον διαγωνισμό, με 32 βαθμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την επόμενη χρονιά η ΕΡΤ αποφάσισε ότι όλα τα τραγούδια ήταν "χαμηλής ποιότητας" και αποφάσισε να μην συμμετάσχει το 1984.


Η Κρίστη Στασινοπούλου γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στις Δραματικές Σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Θεάτρου Τέχνης. Το 1978, ενώ ήταν ακόμα σπουδάστρια, επιλέχτηκε για το ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής στην ελληνική διασκευή της ροκ όπερας "Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ". Έτσι ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι. Το 1983 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι "Μου λες" του Αντώνη Πλέσσα. Στις δεκαετίες του '80 και του '90 συνεργάστηκε με τους μουσικούς Λάκη Παπαδόπουλο ("Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ"), Δήμο Μούτση, Παύλο Σιδηρόπουλο, Νίκο Πορτοκάλογλου ("Φατμέ") και Ζορζ Πιλαλί.

Kristie.jpg


Η Στασινοπούλου ήταν η «ελληνική φωνή» της Άριελ, στην πρώτη ελληνική μεταλώττιση της κινηματογραφικής ταινίας της Disney, Η μικρή γοργόνα, όπως επίσης και της Μπελ στην ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας, το 1991.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved