Eurovision 1991: Η Άνοιξη, η αντικατάσταση του σαξοφωνίστα και η καταστροφική βαθμολογία
Eurovision

Eurovision 1991: Η Άνοιξη, η αντικατάσταση του σαξοφωνίστα και η καταστροφική βαθμολογία

Ο 36ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 1991 στη Ρώμη.

"Η Άνοιξη", ήταν η ελληνική συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1991, που ερμήνευσε στα Ελληνικά η Σοφία Βόσσου.Το τραγούδι, σε στίχους και μουσική Ανδρέα Μικρούτσικου, είναι μια ροκ όπερα / δυναμική μπαλάντα με στοιχεία τζαζ, με την Βόσσου να λέει στον εραστή της ότι αν είναι μαζί θα είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη.

bossoy1.jpg

Το τραγούδι ερμηνεύτηκε τέταρτο τη βραδιά (μετά τη Μάλτα με τους Georgina & Paul Giordimaina με το "Could It Be" και πριν την Ελβετία με τη Sandra Simó με το "Canzone per te"). Στη σκηνή της Eurovision, στο πλευρό της Σοφίας Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος έπαιζε μπάσο. Για την ερμηνεία της, η Σοφία Βόσσου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κέρδισε τις εντυπώσεις της βραδιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για νίκη στον διαγωνισμό.

bossoy3.jpg

Ωστόσο, το τραγούδι καταστράφηκε βαθμολογικά από έναν εντελώς αναπάντεχο εξωγενή παράγοντα. Ο σαξοφωνίστας της ορχήστρας αρρώστησε ξαφνικά το Σάββατο το μεσημέρι, λίγες , μόλις, ώρες πριν τον διαγωνισμό, και αντικαταστάθηκε από έναν ηλικιωμένο συνάδελφό του, ο οποίος λόγω ηλικίας ,δεν μπορούσε να πάρει τις έντονες αναπνοές που απαιτούσε το σόλο. Εκτός αυτού δεν πρόφτασε να μάθει πλήρως, στις ελάχιστες αυτές ώρες που είχε στη διάθεσή του, το σόλο. Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει έναν ήχο ασθενή και, επίσης, να μην ερμηνεύσει σωστά σχεδόν το ήμισυ από τις νότες του σόλο του.

andreaas.jpg

Στο τέλος της ψηφοφορίας, το τραγούδι συγκέντρωσε 36 βαθμούς, κατατάσσοντας το μόλις στη 13η θέση ανάμεσα σε 22 συμμετοχές. Παρά το γεγονός αυτό, θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά τραγούδια στη Eurovision.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved