Eurovision 2006: Η Άννα Βίσση, το Everything, οι ενέσεις κορτιζόνης και η 9η θέση
Eurovision

Eurovision 2006: Η Άννα Βίσση, το Everything, οι ενέσεις κορτιζόνης και η 9η θέση

 Ο 51ος διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, το 2006,  έλαβε χώρα στην Αθήνα, έπειτα από τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου στο διαγωνισμό του 2005 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ήταν η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Ελλάδα, 32 χρόνια μετά το ντεμπούτο της χώρας. Τον ημιτελικό και τον τελικό παρουσίασαν η ελληνοαμερικανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός, Μαρία Μενούνος και ο Έλληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 2004 και το 2009.

maxresdefault-(1).jpg

Στο διαγωνισμό, συμμετείχαν τριάντα επτά χώρες. Νικήτρια αναδείχθηκε η Φινλανδία με το τραγούδι "Hard Rock Hallelujah", ερμηνευμένο από τους Lordi. Ήταν το πρώτο τραγούδι της χαρντ ροκ που κέρδισε το διαγωνισμό.

EUROVISION-ANNA-VISSI.jpg

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε, με απευθείας ανάθεση, από την Άννα Βίσση. Τίτλος του τραγουδιού, Everything σε μουσική Νίκου Καρβέλα και στίχους της Άννας Βίσση. Τερμάτισε στην 9η θέση με 128 βαθμούς. Το τραγούδι , που τραγουδήθηκε στα Αγγλικά, εμφανίστηκε δέκατο έκτο ανά σειρά εμφάνισης εκείνη τη νύχτα (μετά το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Νταζ Σαμψών με το "Teenage Life" και πριν τη Φινλανδία με τους Lordi και το "Hard Rock Hallelujah"). Ασυνήθιστα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες συμμετοχές στο διαγωνισμό, εκτελέστηκε σόλο από τη Βίσση, χωρίς την παρουσία δεύτερων φωνητικών ή χορευτών. Όλο το στάδιο τραγούδαγε με την Άννα Βίσση.

««Ίσως τελικά παραήταν ευφάνταστη η σκηνική παρουσία. Ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί να θέλει και την «ησυχία» του, για να προσέξει κανείς τα λόγια και την ερμηνεία του. Αυτές τις έντονες στιγμές και τις εκρήξεις εγώ τα βρίσκω λίγο περιττά. Είχα όμως τόση ανησυχία για τη φωνή μου, που δεν ασχολήθηκα με όλα αυτά».Ο κόσμος το γούσταρε αυτό που έγινε. Δεν το ήξερα ότι συνέβαινε όλος αυτός ο χαμός από κάτω, εγώ άκουγα μόνο την ορχήστρα στο ακουστικό. Εγώ βγήκα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, ενώ είχε ήδη κερδίσει το βραβείο την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν το σημαντικό για μένα», είχε πει η Άννα Βίσση σε συνέντευξή της, αναφερόμενη σε αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

sddefault.jpg

Το τραγούδι είχε μια επιτυχημένη εμπορική κυκλοφορία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έγινε νούμερο 1 επιτυχία και στις δύο χώρες και το σίνγκλ έγινε χρυσό στην Ελλάδα. Έχει σημειώσει επίσης επιτυχία στη Σουηδία, φτάνοντας στον αριθμό 26 στο top 60 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 10ης Αυγούστου 2006.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved