Eurovision 2011:  Ο Λούκας Γιώρκας, το χιπ-χοπ ζεϊμπέκικο και οι αρχαιοελληνικοί κίονες
Eurovision

Eurovision 2011: Ο Λούκας Γιώρκας, το χιπ-χοπ ζεϊμπέκικο και οι αρχαιοελληνικοί κίονες

Το 2011, ο Λούκας Γιώρκας εκπροσώπησε την Ελλάδα στη  Eurovision, με το τραγούδι Watch My Dance, κατακτώντας την 7η θέση. Στη σκηνή μαζί του ο Stereo Mike.

Ο 56ος διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μετά τη νίκη της Λένα στο διαγωνισμό του 2010 με το τραγούδι "Satellite".

Loukas-1.jpg

Ο Λούκας Γιώρκας στη σκηνή της Eurovision 2011

Ο Λούκας Γιώρκας, σε συνεργασία με τον Stereo Mike on stage, και το τραγούδι “Watch my dance” σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη, κατέκτησαν την 7η θέση με 120 βαθμούς. Τη νίκη πήρε το Αζερμπαϊτζάν, με ένα ντουέτο που δε θυμάται ούτε και ο πιο φανατικός της Eurovision.

Stereo Mike.jpg

Stereo Mike on stage το 2011

«Όταν πήγα ήθελα να βγω πρώτος, στεναχωρήθηκα. Θεωρώ πως το Αζερμπαϊτζάν που κέρδισε δεν ήταν σίγουρα το καλύτερο τραγούδι τότε της Eurovision. Θυμάμαι πως δούλευα στην Ιερά Οδό με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Πέγκυ Ζήνα και ο Δημήτρης Μητροπάνος, που για μένα ήταν ένα πρότυπο, ήταν στις πρόβες δίπλα μου. Αυτό από μόνο του πλέον είναι από εκείνα που βάζεις σε μια θυρίδα σε μια τράπεζα και τα αφήνεις εκεί ως θησαυρό», είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Λούκας Γιώρκας.

Δείτε την εμφάνιση και το ζεϊμπέκικο του Λούκα στη σκηνή της Eurovision

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved