Eurovision 2021 - Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μετά τον κορονοϊό, κατάφερε να κατακτήσει τη 10η θέση!
Eurovision

Eurovision 2021 - Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μετά τον κορονοϊό, κατάφερε να κατακτήσει τη 10η θέση!

Η Ελλάδα έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με την Ελληνο-Ολλανδέζα Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) που επιλέχθηκε εσωτερικά από την ΕΡΤ με το τραγούδι "Last Dance"...

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Παύλο Μανώλη, Αναστάσιο Ράμμο, Diverno, Γκάμπριελ Ράσελ και Σάρον Βον.

Η Stefania ήταν να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2020 με το τραγούδι "Superg!rl" πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τη γρήγορη εξάπλωσή του πανευρωπαϊκά. Η ΕΡΤ, λοιπόν, ανακοίνωσε είχε επιλέξει το τραγούδι της Stefania εσωτερικά, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2020.

Η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος διεξήχθη στις 20 Μαΐου 2021. Η κλήρωση κατανομής στους ημιτελικούς έμεινε η ίδια με τον ακυρωμένο διαγωνισμό του 2020. Η Στεφανία προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, που διεξήχθη στις 22 Μαΐου.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανακοινώθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για τη συμμετοχή, υπεύθυνος για τη χορογραφία της χώρας. Η Stefania επί σκηνής πλαισιωνόταν από τέσσερις χορευτές: τον Γιώργο Παπαδόπουλο (καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος της Ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό του 2014), το Νίκο Κουκάκη, το Μάρκο Γιακουμόγλου και τον Κώστα Παυλόπουλο.

Πέρασε από τον ημιτελικό με επιτυχία και στον τελικό βγήκε στην 10η θέση.

Για την ιστορία να πούμε ότι το 2021 ήταν η τυχερή χρονιά για τους Ιταλούς Måneskin που με το τραγούδι «Zitti e buoni» κατέκτησαν την κορυφή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved