Eurovision

Ποντιακό γλέντι από τους ARGO στο Ζάππειο

Gossip-tv Team

Λίγο έλειψε να στηθεί ποντιακό γλέντι έξω από το Ζάππειο, όπου τα μέλη του συγκροτήματος «Argo» με το συνεργείο της ΕΡΤ, πραγματοποιούσαν τα γυρίσματα για το promo clip τους, όπως μας ενημερώνει το Ελληνικό σωματείο φίλων eurovision INFE GREECE.

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος του promo clip εμφανίστηκαν δύο σχολεία από τη Θεσσαλονίκη που είχαν έρθει για εκπαιδευτική εκδρομή.
Μεγάλη η έκπληξη για τους μαθητές και τους συνοδούς τους – ακόμα μεγαλύτερη όμως για το συγκρότημα που ως γνωστόν κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν οι φωτογραφικές μηχανές αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών δεν σταμάτησαν να απαθανατίζουν σκηνές από τα γυρίσματα, μέχρι που... πήραν μέρος και αυτά ενθουσιασμένα.Οι μικροί φίλοι των «Argo», στάθηκαν δίπλα τους, συμμετέχοντας και αυτοί στο promo clip τους, το οποίο θα προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τις πολύωρες πρόβες αλλά και λόγω της απόστασης που χωρίζει το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους συνεργάτες της ΕΡΤ στην Αθήνα, οι Argo δεν έχασαν στιγμή το χαμόγελο από τα χείλη τους, δείχνοντας το ποντιακό πείσμα σε όλο του το μεγαλείο.
«Το τραγούδι θα πρέπει να συγκινήσει όλους, και όχι μόνο τους Ευρωπαίους να νιώσουν πιο άνθρωποι», είπαν μιλώντας στο pontos-news δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας το βιωματικό στοιχείο του τραγουδιού.
Ο Αλέκος συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να μας παραπέμψει στην αιτία της προσφυγιάς, που είναι οι πόλεμοι. «Δεν μιλάει αποκλειστικά για τους πρόσφυγες και μόνο, θα πρέπει να μην υπάρχουν πόλεμοι για να μην υπάρχουν πρόσφυγες».
Θα τη βρούμε τη γη της Ουτοπίας. Είναι η γη που ο καθένας ψάχνει και κάποια στιγμή δικαιούται να την βρει και να την χαρεί. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας ήμαστε, ή είμαστε δυνάμει, πρόσφυγες»,συμπλήρωσε ο νταουλτζής του συγκροτήματος, Αλέκος Παπαδόπουλος.
Τη δική του γη της Ουτοπίας δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε από τη στιγμή που γεννήθηκε το μωρό του (σήμερα πέντε μηνών), όλα του πηγαίνουν όπως θέλει.
Δυναμική φιλοδοξούν να είναι η παρουσία της ελληνικής αποστολής στη Eurovision φέτος τον Μάιο που θα μας ταξιδέψει και στον Πόντο.
Οι ίδιοι δηλώνουν πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται (λύρα, νταούλι, χορός, ενδυμασία, διάλεκτος, προσφυγιά) είναι από μόνα τους πολύ δυνατά.Τα γυρίσματα του clip παρακολουθησε και το pontos-news που ακολουθεί πιστά την φετινή μας εκπροσώπηση

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved