Γιώργος Λάνθιμος: Από το μπάσκετ και τα video clip, στις 7 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες
Hollywood

Γιώργος Λάνθιμος: Από το μπάσκετ και τα video clip, στις 7 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες

Επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες 2024 απέσπασε φέτος η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things» με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν. Πώς ο σκηνοθέτης έφτασε στην κορυφή του κόσμου από το μπάσκετ και τα video clip;

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η "μούσα" του, Έμμα Στόουν, έκαναν γι' άλλη μια φορά το θαύμα τους και το "Poor Things", κατάφερε να αποσπάσει όχι μία, ούτε δύο, αλλά επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες!

1675171755565-170797900-LANTHIMOS.jpg

Η ταινία διεκδικεί επτά βραβεία σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

– Καλύτερου Σκηνοθέτη

– Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν

– Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου για τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο

– Καλύτερου Σεναρίου

– Καλύτερης Μουσικής

Βέβαια την κούρσα για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες οδηγεί η ταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ που προηγείται με εννέα συνολικά υποψηφιότητες.

Ακολουθεί το πολυσυζητημένο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, που συγκεντρώνει οκτώ υποψηφιότητες.

Φαίνεται πως ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν αποτελούν το απόλυτο δίδυμο, καθώς όποια συνεργασία και ταινία έχουν δημιουργήσει μαζί, έχει καταλήξει να αγγίζει την τελειότητα.

Η μαγική σχέση του Γιώργου Λάνθιμου και της "μούσας" του

Μάλιστα, ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, ανεβαίνοντας στη σκηνή να παραλάβει το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ της Βενετίας, ευχαρίστησε την πρωταγωνίστριά του Έμμα Στόουν.

«Πάνω από όλα, αυτή η ταινία είναι ο κεντρικός της χαρακτήρας, η Ιζαμπέλα Μπάξτερ, που είναι ένα απίστευτο πλάσμα. Και δεν θα υπήρχε χωρίς την Έμμα Στόουν, που είναι επίσης ένα απίστευτο πλάσμα. Αυτή η ταινία είναι δική της».

Η ταινία «Poor Things» του πολυβραβευμένου Έλληνα κινηματογραφιστή βασίζεται στο επίσης βραβευμένο μυθιστόρημα «Χαμένα κορμιά» του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έμμα Στόουν αποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που έχει πεθάνει αλλά επιστρέφει στη ζωή χάρη σε έναν επιστήμονα ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον εγκέφαλό της με αυτόν του αγέννητου παιδιού της με αποτέλεσμα να έχει το μυαλό ενός βρέφους.

Ο εγκέφαλος και το σώμα της δεν είναι αρκετά συγχρονισμένα όμως προχωρά με επιταχυνόμενο ρυθμό.

«Η ταινία έχει να κάνει με την ελευθερία και την ικανότητα να δούμε τον κόσμο με τη δική μας ματιά και όχι των άλλων», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος.

202205062155200.AS2A0337.jpg

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν

Το μπάσκετ και τα mini video clips που τον οδήγησαν στην κορυφή

Για να καταφέρει ο Γιώργος Λάνθιμος να αποσπάσει επτά υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες φέτος, εργάστηκε σκληρά και σε πολλούς τομείς. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως έχει ταλέντο και στο μπάσκετ.

Με πατέρα τον Αντώνη Λάνθιμο, άλλοτε κορυφαίο καλαθοσφαιριστή, δε θα μπορούσε φυσικά να μην ασχοληθεί από μικρό παιδί με το μπάσκετ. Μάλιστα, ήταν μέλος της Ακαδημίας της αθηναϊκής ομάδας.

lanthimos.jpg

Ο Γιώργος Λάνθιμος όμως ακολούθησε το πάθος του, το οποίο δεν είναι άλλο από τον κινηματογράφο. Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης για να φτάσει στην κορυφή, έπρεπε πρώτα να γυρίσει δεκάδες video clips στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο έρωτάς του και η αγάπη του για τις ταινίες, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και τη σκληρή δουλειά, τον έκαναν έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κόσμου, με συνεργασίας με καταξιωμένους ηθοποιούς και εκατοντάδες σημαντικά βραβεία.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved