Τι συμβαίνει με τον Πολάνσκι; Γιατί οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον συλλάβουν;
Hollywood

Τι συμβαίνει με τον Πολάνσκι; Γιατί οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον συλλάβουν;

Τι συμβαίνει με τον Ρομάν Πολάνσκι; Γιατί οι ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην Πολωνία;

Σενάριο χολυγουντιανής ταινίας θα μπορούσαν να θυμίζουν τα όσα έζησε στην χώρα του ο 81χρονος πλέον σκηνοθέτης, ο οποίος καταζητείται από την αμερικανική Αστυνομία από το 1977, καθώς κατηγορείται για παράνομες σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.
Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα «Γκαζέτα Βιμπόρζα» η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ο Πολάνσκι μετέβη στην Πολωνία με σκοπό να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου της Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας.
Αυτό θεωρήθηκε ως μια καλή ευκαιρία για της αρχές των ΗΠΑ, για να τον συλλάβουν. Η αμερικανική Δικαιοσύνη απέστειλε επίσημο αίτημα προς την Εισαγγελία της Πολωνίας να συλληφθεί ο Πολάνσκι και να αρχίσει η διαδικασία για την έκδοσή του. Οι Πολωνοί απέρριψαν το αίτημα αυτό καθώς δεν είχε μεταφρασθεί στα... πολωνικά.
Ο Πολωνός γενικός εισαγγελέας είχε δηλώσει πως η έκδοση του Πολάνσκι δεν είναι δυνατή, επειδή το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει ήδη παραγραφεί βάσει της πολωνικής νομοθεσίας, όχι όμως της... αμερικανικής.

Πηγή: iefimerida

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved