Peter Dinklage: «Πολλοί ηθοποιοί νιώθουν ότι δεν καταλήγουν να κάνουν τα πράγματα που θέλουν»
Hollywood

Peter Dinklage: «Πολλοί ηθοποιοί νιώθουν ότι δεν καταλήγουν να κάνουν τα πράγματα που θέλουν»

Ο Peter Dinklage, ο γνωστός σε όλους ίσως λόγω του ρόλου του στο Game of Thrones, ως Tyrion Lanister, μιλά για την νέα του ταινία και αποκαλύπει.

- Τι τύπος είναι ο χαρακτήρας σου στο «Pixels»;

«Ο Εντι είναι η νέμεση, από την παιδική ηλικία ακόμα, των άλλων πρωταγωνιστών. Έχει τεράστιο «εγώ», ιδίως όσον αφορά στα πρωταθλήματά του (στα βιντεοπαιχνίδια), και του αρέσει να υπενθυμίζει στους υπόλοιπους το πόσο καλός είναι. Έτσι τον απεικονίζουν σαν παιδί. Όταν μεταφερόμαστε στο σήμερα, η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει και πολύ» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Ποιος αποφάσισε για το στυλ του χαρακτήρα;

«Μοιάζει με ροκ σταρ από τα 80s… Δεν νομίζω ότι μοιάζει με ροκ σταρ. Νομίζω ότι νομίζει πως μοιάζει με ροκ σταρ! Εκεί όπου μεγάλωσα, στο Νιου Τζέρσεϊ, ήταν πολύ δημοφιλές κούρεμα στα 80s, αλλά καμιά φορά οι άνθρωποι επιμένουν σε ένα στυλ κι ας μην είναι στη μόδα πια. Η χαίτη απλά προσθέτει χαρακτήρα και βασικά μου παίρνει δουλειά απ’ τα χέρια.»

- Όταν ξεκινούσες την καριέρα σου ως ηθοποιός φανταζόσουν ποτέ ότι θα έπαιζες σε μεγάλες χολιγουντιανές ταινίες όπως το «Pixels»;

«Όταν είσαι παιδί, βλέπεις τον «Πόλεμο των άστρων» και παρόμοιες ταινίες και δεν σου περνά καν από το μυαλό ότι μπορεί κάποια στιγμή να είσαι μέρος τους. Δεν ήμουν αρκετά φιλόδοξος για να κάνω τη σύνδεση! Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Ήμουν απλά χαρούμενος που έκανα ποδήλατο. Αλλά μετά αρχίζεις να παίζεις στο θέατρο και σε μικρότερες ταινίες και ξαφνικά κάνεις και κάτι μεγάλο. Αλλά μικρό ή μεγάλο -και συγγνώμη που θα ακουστώ σαν τον τύπο που θα ακούσεις τώρα-, έχει πάντα να κάνει με το υλικό, τα θεμέλια. Ακόμα κι οι μεγαλύτερες ταινίες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν αν δεν υπάρχει καλή ιστορία. Έχει πάντα να κάνει με το γράψιμο».

- Ήταν ωραία αλλαγή ρυθμού το «Pixels» μετά το «GoT»;

«Δουλεύω γι’ αυτή τη σειρά εδώ και περίπου έξι χρόνια και είναι μια αρκετά σοβαρή δουλειά. Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα γι’ αυτό και πέρασα με μεγάλη χαρά σε κάτι σαν το «Pixels». Το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις όταν παίζεις στο «GoT» είναι να κάνεις κάτι σαν το «GoT» - κι ας δέχεσαι πάρα πολλές παρόμοιες προτάσεις. Οταν προκύπτει δηλαδή κάτι σαν το «Pixels», είναι αυτονόητο ότι θες να αρπάξεις την ευκαιρία.»

- Πώς αντιμετωπίζεις αυτά τα πρότζεκτ που σου προσφέρουν και μοιάζουν στο «GoT»;

Απλά λες «όχι, ευχαριστώ». Είναι εύκολο βέβαια να το λέω αυτό τώρα, αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο στην αρχή της καριέρας μου, που ήταν ένας αγώνας. Αλλά είναι καλό να λες «όχι» γιατί έχεις όντως τον έλεγχο. Πολλοί ηθοποιοί νιώθουν ότι δεν καταλήγουν να κάνουν τα πράγματα που θέλουν και ότι δεν έχουν επιλογές. Ίσως μιλάω από μια χαζή, προνομιούχα πλευρά, διότι βασικά δουλεύω για μια ωραία τηλεοπτική δουλειά στην οποία μπορώ να βασιστώ οικονομικά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να λες «όχι».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved