Γιώργος Καραμίχος: Στο Χόλιγουντ για τον Μπεν Χουρ
Hollywood

Γιώργος Καραμίχος: Στο Χόλιγουντ για τον Μπεν Χουρ

Το όνειρο του Γιώργου Καραμίχου για διεθνή καριέρα γίνεται πραγματικότητα,  αφού μετά το Χόλιγουντ και τον ρόλο του στο ριμέικ της ταινίας «Μπεν Χουρ» πρωταγωνιστεί σε σίριαλ της βρετανικής τηλεόρασης  

Μόλις ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο πολυέξοδο και πολλά υποσχόμενο ριμέικ της ταινίας «Μπεν Χουρ» μαζί με τους Τζακ Χιούστον, Ροντρίγκο Σαντόρο και Μόργκαν Φρίμαν. Πριν από δύο χρόνια ο ηθοποιός που έχει συνδυάσει το όνομά του με μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων εγκατέλειψε αθόρυβα την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright. Μάλιστα ο Γιώργος Καραμίχος είχε δύο λόγους για να χαίρεται, αφού, εκτός από την υποτροφία, έγινε δεκτός σε μία από τις πιο φημισμένες σχολές υποκριτικής του κόσμου. Η Σχολή «Stella Adler» αποτελεί το όνειρο κάθε ηθοποιού, αφού από εκεί έχουν αποφοιτήσει ζωντανοί μύθοι της μεγάλης οθόνης, μεταξύ των οποίων ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μάρλον Μπράντο, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο και η Σάλμα Χάγεκ.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του ο Γιώργος Καραμίχος πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση «Τhe Cherry Orchard» (Ο Βυσσινόκηπος) του Τσέχοφ, η οποία ανέβηκε σε θεατρική σκηνή του Λος Αντζελες. Οι ειδήμονες του χώρου διέκριναν το ταλέντο του και χάρη σε έναν ατζέντη που τον πίστεψε βρέθηκε να συμμετέχει στον «Μπεν Χουρ». Πρόκειται για αναβίωση της θρυλικής ταινίας διά χειρός Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, 60 χρόνια μετά τα 11 Οσκαρ που απέσπασε και η οποία πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2016. Και μπορεί ο ρόλος του Γιώργου Καραμίχου να είναι μικρός, το να φιγουράρει, όμως, το όνομά σου στο IMDb, τη γνωστή ιστοσελίδα με τα τελευταία κινηματογραφικά νέα, δίπλα σε μεγαθήρια του χώρου μόνο αδιάφορο δεν είναι. «Ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα και ομολογώ ότι η εμπειρία ήταν μοναδική» τόνισε στο Πρώτο Θέμα και συνέχισε: «Οι μεγάλες παραγωγές σημαίνουν σκληρή προετοιμασία και επαγγελματισμό. Για μια σκηνή λίγων λεπτών απαιτήθηκαν γυρίσματα δύο εβδομάδων. Παίζω έναν πολύ μικρό ρόλο, έναν σκλάβο τον οποίο σκοτώνουν και τον πετάνε στη θάλασσα», αποκαλύπτει.

Προτού καλά-καλά ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας ήρθε νέα πρόταση από τη βρετανική τηλεόραση για να πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα», τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται αυτή την εποχή στην Κέρκυρα. Ο Γιώργος Καραμίχος και ο Αλέξης Γεωργούλης είναι οι μοναδικοί Ελληνες σε ένα καστ που κατακλύζεται από Βρετανούς ηθοποιούς. Μετά την ομώνυμη τηλεταινία του BBC, το 2005, για τη ζωή της οικογένειας Ντάρελ στην Κέρκυρα, η σεναριογράφος Σιμόν Νάι ανέλαβε τη συγγραφή της σειράς που βασίζεται στην αυτοβιογραφική τριλογία «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» του Αγγλου φυσιοδίφη Τζέραλντ Ντάρελ, ο οποίος γράφει για τη ζωή του στην Κέρκυρα από το 1935 έως το 1939.

Ο Γιώργος Καραμίχος έχει μια καλή ευκαιρία να κερδίσει τις εντυπώσεις και στη Γηραιά Αλβιώνα. Ο ίδιος λέει σχετικά με το άνοιγμά του στο εξωτερικό: «Κάθε άνθρωπος οφείλει να ακούει την εσωτερική του ανάγκη ακόμη κι αν οι γύρω του μπορεί να τον θεωρούν επηρμένο ή τρελό. Αν δεν τολμήσεις τα όνειρά σου, δεν μαθαίνεις τις αλήθειες σου. Κάνω πάντα αυτά που μου υπαγορεύει η εσωτερική μου φωνή»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved