Leonardo DiCaprio: Επέστρεψε ένα Oscar στις αμερικανικές αρχές-Τι συνέβη;
Hollywood

Leonardo DiCaprio: Επέστρεψε ένα Oscar στις αμερικανικές αρχές-Τι συνέβη;

Σε μπελάδες μπήκε ο Leonardo DiCaprio

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε νομικές ενέργειες διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που εκλάπησαν από επενδυτικό ταμείο στη Μαλαισία. Στα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δοθεί στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τα δικαιώματα δύο ταινιών του Χόλιγουντ.

«Απλά δεν θα επιτρέψουμε οι ΗΠΑ να γίνουν τόπος όπου διεφθαρμένα πρόσωπα μπορεί να περιμένουν ότι θα κρύβουν περιουσιακά στοιχεία και θα κατασπαταλούν χρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν προς όφελος πολιτών άλλων χωρών», δήλωσε ο Κένεθ Μπλάνκο, βοηθός του γενικού εισαγγελέα.

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσπαθεί να μείνει μακριά από το οικονομικό σκάνδαλο του επενδυτικού ταμείου 1 Malaysia Development Berhad . Για τον λόγο αυτόν ο ηθοποιός επέστρεψε σε αμερικανούς ερευνητές ένα Όσκαρ που είχε λάβει ο Μάρλον Μπράντο και έναν Πικάσο.

Περίπου πριν έναν χρόνο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλυψε ότι ένα δημόσιο ταμείο της Μαλαισίας, το οποίο ίδρυσε ο πρωθυπουργός, Νατζίμπ Ραζάκ, το 2009 για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, είχε πολύ απλά λεηλατηθεί και επιτρέψει το ξέπλυμα χρήματος. Ορισμένα από τα ποσά που εκλάπησαν επέτρεψαν μεταξύ άλλων, εκτιμά η δικαιοσύνη, τη χρηματοδότηση τριών ταινιών του Χόλιγουντ, όπως «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ», την παραγωγή των οποίων έκανε η εταιρία Red Granite που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Συνολικά, οι ζημιές για το ταμείο φέρεται να ανέρχονται σε 4,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» χρηματοδοτήθηκε με χρήματα που έκλεψε από το 1MDB ο χρηματιστής, Τζο Λόου.

Το ίδιο συνέβη και με τις ταινίες «Ηλίθιος και πανηλίθιος δίο» («Dumb and Dumber To»), μια κωμωδία του 2014 με τον Τζιμ Κάρεϊ και «Ο μπαμπάς γύρισε» («Daddy’s Home») του 2015 με τον Γουίλ Φέρελ. Τα δικαιώματα των ταινιών αυτών διεκδικεί η αμερικανική δικαιοσύνη, μετά τις ενέργειές της πέρυσι να πάρει τα δικαιώματα του «Λύκου της Γουόλ Στριτ».

Ο εκπρόσωπος του Leonardo εξήγησε ότι ο πελάτης του προτίθετο να επιστρέψει όλα τα δώρα που έχουν σχέση με αυτή την υπόθεση. Αποδεικνύεται ότι η εταιρία παραγωγής Red Granite είχε δώσει στον ηθοποιό ένα Όσκαρ που κέρδισε ο Μάρλον Μπράντο για να τον ευχαριστήσει για τη δουλειά του στην ταινία.

Ο Ντι Κάπριο προέβη επίσης σε ενέργειες για να δώσει στην αμερικανική κυβέρνηση την κυριότητα ενός πίνακα του Πικάσο που του είχε προσφέρει ο χρηματιστής, Τζο Λόου. Ο τελευταίος θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα 400 εκ. δολαρίων μέσω του 1MDB. Σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές αρχές, το 2014, ο Λόου φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει 3,2 εκ. δολάρια για να αγοράσει και να προσφέρει αυτό τον πίνακα στον Ντι Κάπριο, με την ευκαιρία των γενεθλίων του. Πιθανόν τίθεται θέμα επίσης για ένα κολαζ του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά για την αγορά του οποίου ο χρηματιστής φέρεται υπεξαίρεσε 9,2 εκ. δολάρια από το ταμείο και το έδωσε το 2014 στον ηθοποιό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved