Ο Λάνθιμος πάει για… Όσκαρ!
Hollywood

Ο Λάνθιμος πάει για… Όσκαρ!

Τεράστια ήταν η επιτυχία για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πλέον στρέφει την προσοχή του στα Όσκαρ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λάνθιμος κατέκτησε το δεύτερο πιο σημαντικό βραβείο στον κόσμο του κινηματογράφου, αυτό του Αργυρού Λέοντα, με τη νέα του ταινία «The Favourite», ενώ τον Χρυσό πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία του «Roma».

Ο 45χρονος δημιουργός ήθελε η νέα ταινία του να συμπεριληφθεί στο 71ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών που διεξήχθη από τις 8 ως τις 19 Μαΐου στην Κρουαζέτ, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το μοντάζ.

Κατάφερε όμως να βρεθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας με την ταινία του αυτή το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η πρωταγωνίστρια του Ολίβια Κόλμαν κατέκτησε το βραβείο του φεστιβάλ για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία. «Αποτελεί τιμή για μένα ότι το Φεστιβάλ Βενετίας ερωτεύθηκε το έργο μας», ήταν η δήλωση της.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε για την αποδοχή που είχε η δημιουργία του, αλλά και τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τις τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας του Ολίβια Κόλμαν, Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved