Όσκαρ 2019 Νικητές: Ποιά κέρδισε τελικά το Oscar Α Γυναικείου Ρόλου;
Hollywood

Όσκαρ 2019 Νικητές: Ποιά κέρδισε τελικά το Oscar Α Γυναικείου Ρόλου;

Και ήρθε η ώρα για την απονομή του Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου.

Τα φετινά Όσκαρ 2019 έκρυβαν πολλές εκπλήξεις και τελικά αρκετές ανατροπές και από αυτές δεν θα ξέφευγαν οι διεκδικήτριες του χρυσού αγαλματιδίου για τον γυναικείο ρόλο οι οποίες κυμαίνονταν από μια "κατά λάθος" ηθοποιό μέχρι την επτά φορές προτεινόμενη. Ο λόγος για τις:

Yalitza Aparicio, Roma
Glenn Close, The Wife
Olivia Colman, The Favourite
Lady Gaga, A Star Is Born
Melissa McCarthy, Can You Ever Forgive Me?

Και το "κατά λάθος ηθοποιός" δεν το είπαμε για την Lady Gaga της οποίας μπορεί να είναι η πρώτη της ταινία, παρόλα αυτά είναι ένα τεράστιο όνομα στην μουσική βιομηχανια… όχι δεν είμαστε κακεντρεχείς.
Ο λόγος, για την κυρία Yalitza Aparicio, η οποία πέρασε από ακρόαση για την ταινία του Cuaron, Roma, τυχαία γιατί η ξαδέλφη της που ήταν να περάσει από ακρόαση, δεν μπορούσε να πάει. Έτσι από το πουθενά, κυριολεκτικά, βρέθηκε προτεινόμενη για Όσκαρ! Αυτό κι αν είναι βγαλμένο από παραμύθι, η τουλάχιστον από τα σοφά λόγια του λαού μας που λέει "σαν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει".

Η τύχη βέβαια δεν ήταν τόσο επιεικής με την Glenn Close στις προηγούμενες έξι υποψηφιότητες της, που ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν ισάξια και ισότιμη με την Meryl Streep δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει κανένα Όσκαρ τις προηγούμενες φορές.

Από την άλλη πλευρά η Melissa McCarthy έφερε κάτι καινούριο, από κωμική ηθοποιός έγινε η αχώνευτη, μίζερη, πικρόχολη, αλκοολική, αλλά και ταυτόχρονα πανέξυπνη συγγραφέας Λι Ισραελ και αυτές τις αλλαγές τις αγαπά η ακαδημία.

Και τελειώνουμε με την Olivia Colman η οποία έδειχνε να είναι το απόλυτο φαβορί με ένα desavantage… δεν κερδίσε το Βραβείο SAG και η ιστορία των βραβείων μας έχει μάθει ότι μόνο 7 στις 69 φορές έχουν πέσει έξω τα SAG στην πρόβλεψή τους για τα Οσκαρ. Παρόλα αυτά η Olivia Colman παρέμενε φαβορί στα στοιχήματα πλάι στην Glenn Close.
Ποια όμως είναι τελικά η νικήτρια; Το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Olivia Colman για το "The Favourite" Και αυτή είναι η πρώτη από τις υποψηφιότητες που παίρνει συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου αυτήν την βραδιά (από τις 10 που είχε συνολικά)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved