Άντονι Μπουρντέν: Τα ένοχα μυστικά, η ζωή γεμάτη πάθη και το τέλος του
Hollywood

Άντονι Μπουρντέν: Τα ένοχα μυστικά, η ζωή γεμάτη πάθη και το τέλος του

Λίγο πριν κλείσει τα 61 του χρόνια ο Άντονι Μπουρντέν έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Άντονι Μπουρντέν Αμερικανός σεφ, διασημότητα, συγγραφέας και προσωπικότητα της τηλεόρασης, που πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, οι οποίες επικεντρώνονταν κυρίως στην κουζίνα, τον πολιτισμό και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στις χώρες που επισκεπτόταν.

Θεωρείτο ως ένας από τους σπουδαιότερους σεφ στον κόσμο.

Η είδηση της απώλειας του σόκαρε τόσο εκείνους που τον γνώριζα όσο και ολάκερο τον κόσμο. Αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού στα 61 του χρόνια, ενώ βρισκόταν στη Γαλλία για γυρίσματα.

Περίπου 91 άτομα, από την διάσημη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ μέχρι τον εστιάτορα Ντέιβιντ Τσανγκ, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αείμνηστο συγγραφέα και σεφ.

"Είχαν πάντα την αίσθηση ότι κάπου πήγαινε" λέει. "Ήταν ένας καρχαρίας, διαρκώς σε κίνηση" θυμάται ο σκηνοθέτης και συντάκτης της σειράς "Parts Unknown" Νικ Μπρίντζεν. "Έπρεπε να κινείται διαρκώς για να επιβιώνει". "Κάθε φορά που ήμουν μαζί του, ήθελα να διαρκέσει περισσότερο" λέει ο Άντερσον Κούπερ, ο οποίος εργάστηκε με τον Μπουρντέν στο CNN. "Και ήθελα να γίνω φίλος του. Ήθελα να με συμπαθήσει".

"Τον θυμάμαι να αστειεύεται πως θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαυρίσματος Τζορτζ Χάμιλτον" της είπε ο αδερφός του Κρίστοφερ Μπουρντέν. "Έκανε σολάριουμ, νομίζω κυρίως για να κρύψει την ωχρότητα της ηρωίνης" θυμάται ο Τζέιμς Γκράχαμ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπουρντέν σε διάφορες κουζίνες της Νέας Υόρκης. "Έκανε πολύ σολάριουμ. Έμοιαζε με τσάντα Versace".

Η πρώτη σύζυγος του Μπουρντέν, την οποία γνώρισε στο σχολείο, η Νάνσι, λέει: "Δεν μου άρεσε η εμφάνισή του τα τελευταία δύο χρόνια. "Έδειχνε πολύ ταλαιπωρημένος και δεν τον ένοιαζε πλέον εάν ήταν μαυρισμένος"

Η δεύτερη σύζυγός του, Οτάβια Μπουσία Μπουρντέν, εξέφρασε παρόμοιες σκέψεις: "Ήταν πολύ πιο σκοτεινός τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Σταμάτησα να βλέπω τις εκπομπές του προς το τέλος γιατί δεν μπορούσα πραγματικά να τον αναγνωρίσω".

Η ηθοποιός – σκηνοθέτης Άζια Αρτζέντο, ήταν η τελευταία σχέση της ζωής του και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν, ότι τον αποξένωσε από τους στενούς φίλους του και συνέβαλε στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία του.

Ο Άντονι Μπουρντέν ήταν παθιασμένος πατέρας με την κόρη του Αριάνα, 15 ετών σήμερα.

Οι προβληματισμοί της Αριάνα αποτελούν τον επίλογο του βιβλίου."Πάντα προσπαθούσε να μου δείξει τον κόσμο, βοηθώντας με να βιώσω νέα φαγητά και νέα πράγματα" λέει. "Θέλω ο κόσμος να θυμάται τον πατέρα μου ως ένα άτομο που θα έδειχνε στους ανθρώπους έναν κόσμο πέρα από τα διαμερίσματά τους".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved