Λίντα Εβαντζελίστα: Η θεά επιστρέφει στις πασαρέλες στα 57 της! Η αποτυχημένη πλαστική και η δόξα
Hollywood

Λίντα Εβαντζελίστα: Η θεά επιστρέφει στις πασαρέλες στα 57 της! Η αποτυχημένη πλαστική και η δόξα

Τα τελευταία χρόνια η Λίντα Εβαντζελίστα δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι της λόγω σωματικών δυσμορφιών, με τις οποίες την «προίκισε» μια αισθητική επέμβαση - Τώρα επιστρέφει εκεί όπου ανήκει: στα catwalks.

Η Λίντα Εβαντζελίστα πίστευε ανέκαθεν πως είχε γεννηθεί να περπατά στην πασαρέλα. Και η αλήθεια είναι πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εκπληρώσει εκείνο που η ίδια θεωρούσε πεπρωμένο της.

Διένυσε χιλιόμετρα στα catwalks, διαθέτοντας προφανώς περίσσευμα αυτοπεποίθησης και ανοσία στα χιλιάδες βλέμματα που περιεργάστηκαν κατά καιρούς το βάδισμα, τις διαστάσεις, το σώμα της, κάθε σημαντική αλλά και κάθε επουσιώδη λεπτομέρεια του σώματός της.

Αλλά η Λίντα, ή αλλιώς η γυναίκα που κατά δήλωσή της δεν εγκατέλειπε το κρεβάτι της για να δουλέψει για λιγότερα από 10.000 δολάρια, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ενας άνθρωπος που είχε γαλουχηθεί μπροστά στα φώτα, είχε συνηθίσει και μάλλον απολάμβανε να τη γδύνουν οι άλλοι με τα μάτια τους, είχε πιθανότατα εθιστεί στο να ακούει τους άλλους να μηρυκάζουν διθυράμβους για την καλλονή της, αποφάσισε να ζει σαν σύγχρονη αναχωρήτρια.

Εκοψε μαχαίρι τις δημόσιες εμφανίσεις, αρνιόταν κάθε πρόταση για δουλειά πριν ακόμα της έρθει, απέφευγε να δίνει οποιαδήποτε πληροφορία για την εξωτερική εικόνα της.

Ακόμα και ο λογαριασμός της στο Instagram, όπου ακολουθείται από 1,2 εκατομμύριο followers, έβριθε από throwback στιγμιότυπα, φωτογραφίες των περασμένων μεγαλείων της και selfies του σκύλου της. Η ίδια δεν τολμούσε να σταθεί μπροστά στο μεγεθυντικό φακό των κοινωνικών δικτύων.

Στην πραγματικότητα δεν άντεχε ούτε να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Η αιτία δεν ήταν άλλη από μια επέμβαση κρυολιπόλυσης (CoolSculpting) στην οποία υποβλήθηκε και, όπως είναι γνωστό τοις πάσι από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η Εβαντζελίστα μίλησε δημόσια για τις συνέπειες που αντιμετώπισε, δεν πήγε καθόλου καλά.

Aντιμετώπισε μια σπάνια, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει πατεντάρει τη μέθοδο, παρενέργεια (μιλάνε για μία στις 4.000 περιπτώσεις), όχι τόσο απίθανη σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών που κατεβάζουν την αναλογία σε μία στις 138 επεμβάσεις.

Είτε βέβαια το αλλοτινό σούπερ μόντελ ήταν η μία από τις 4.000 είτε η μία από τις 138, αυτό ούτε την ανακούφιζε, ούτε την παρηγορούσε. Η γυναίκα που στη διάρκεια της καριέρας της απαθανατίστηκε για περισσότερα από 700 εξώφυλλα, θέτοντας τον πήχη της τέλειας ομορφιάς, έβλεπε ένα είδωλο που δεν αναγνώριζε. Αλλες φορές το οίκτιρε κι άλλες το κατηγορούσε.

Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη που άνοιξε για μία ακόμα φορά τη συζήτηση περί προτύπων ομορφιάς, μεθόδων που είναι κανείς διατεθειμένος να ακολουθήσει και των κινδύνων που ενέχουν, τα νέα για τη Λίντα Εβαντζελίστα είναι χαρμόσυνα.

Χωρίς να έχει διευκρινίσει εάν κατάφερε να ξεπεράσει την παρενέργεια της παράδοξης υπερπλασίας λιπώδους ιστού που έγινε προίκα της από τις επεμβατικές μεθόδους που εμπιστεύθηκε το 2016 και το 2017, η 57χρονη Καναδή ανακοίνωσε μέσω social media την ήδη viral συνεργασία της με τον οίκο Fendi.

Μάλιστα, για την ανακοίνωση του σόου του ιταλικού οίκου στη Νέα Υόρκη που θα λάβει χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου χρησιμοποίησε μια φωτογραφία της από την καμπάνια για τα 25χρονα της Fendi Baguette.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο και πιο πολυσυζητημένο comeback για το κορίτσι που όλοι γνώριζαν κάποτε με το μικρό του όνομα, αλλά τα τελευταία χρόνια έμοιαζε να έχει χάσει για πάντα το κύμα που οδήγησε τις βετεράνους συναδέλφους της (βλ. Glamazons) σε μια δεύτερη -προσοδοφόρα- καριέρα. Η Λίντα έμενε να κατηγορεί την ανασφάλειά της, πληρώνοντας καθημερινά βαρύ κι ασήκωτο τίμημα για την αμαρτία της ομορφιάς.

Πλέον δηλώνει ευγνώμων στον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Fendi, τον Βρετανό Κιμ Τζόουνς, που αποφάσισε να τείνει το χέρι και τη βγάλει ούτε λίγο ούτε πολύ από τα αζήτητα.

Προφανώς, η δημόσια τοποθέτησή της προ μηνών για το προσωπικό δράμα που βίωνε κινητοποίησε εκείνους που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας της μόδας.

Ωστόσο, φαίνεται πως και το timing ήταν ιδανικό για τη δημοσιοποίηση της επαναφοράς της στην ενεργό μοντελική δράση. Τέσσερις ημέρες μετά τον προπομπό του σόου της Fendi, η Εβαντζελίστα ανακοίνωσε πως ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία του CoolSculpting.

Η ίδια έγραψε πως είναι ανακουφισμένη από την υποστήριξη που έλαβε, ενώ φαίνεται πως η συμφωνία όχι μόνο την ξαλάφρωσε συναισθηματικά, αλλά την ξελάσπωσε και οικονομικά.

«Η Λίντα», λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της σε αμερικανικά μέσα, «έχει τώρα την ευκαιρία να κάνει μια καινούρια αρχή». Αλλωστε οι περισσότεροι συμφωνούν πως της αξίζει - κι αυτό όχι επειδή ενέδωσε στην ανασφάλειά της με αποτέλεσμα να πληγώσει το βασικό εργαλείο της δουλειάς της.

Η Εβαντζελίστα, όσο επηρμένη ή σνομπ κι αν φαντάζει σε κάποιους εξαιτίας της συμπεριφοράς της στη διάρκεια του μεσουρανήματός της, υπήρξε κατά κοινή ομολογία το supermodel των supermodels.

Οχι απλώς μια γυναίκα με ευλογημένο γονίδιο. Ο φωτογράφος Στίβεν Μαϊζέλ, του οποίου ενσαρκώνει τη μούσα από την αρχή της καριέρας της, έχει πει πως η μόδα δεν θα ήταν ίδια χωρίς εκείνη.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο Τζον Γκαλιάνο, ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι επίσης κάποιοι από τους επιδραστικούς στυλοβάτες της παγκόσμιας μόδας που ανέκαθεν θεωρούσαν τη Λίντα ως την εκτός συναγωνισμού ναυαρχίδα του μόντελινγκ. Καμία άλλη δεν ήταν σαν εκείνη. Και η αλήθεια είναι πως καμία μέχρι και σήμερα δεν κατάφερε να γίνει όπως εκείνη.

Το 2017 η Ντονατέλα Βερσάτσε οργάνωσε ένα φαραωνικών διαστάσεων fashion show στο Μιλάνο για να τιμήσει τα χρυσά κορίτσια του μόντελινγκ των 90s.

Ηταν εκείνες που ο δολοφονημένος αδελφός της Τζιάνι είχε βοηθήσει να βγουν από τη στενή, κλαδική φούσκα του μόντελινγκ και να εκκολαφθούν σε σταρ οικουμενικού βεληνεκούς.

Η Κάρλα Μπρούνι, η Κλόντια Σίφερ, η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ, η Ελένα Κρίστενσεν έδωσαν όλες το «παρών» ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Βερσάτσε και αναβιώνοντας στην πραγματικότητα μια επίδειξη με το ίδιο ρόστερ του 1991.

Μόνο που οι περισσότεροι θεατές, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό για την επίδειξη, έμειναν με την ίδια απορία στα χείλη. Πού ήταν η Λίντα; Η ίδια χρειάστηκε χρόνο για να κηρύξει ανακωχή με τον εαυτό της και να κοινοποιήσει το προσωπικό της δράμα. Δεν ήταν εύκολα τα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν.

Εκανε εξανλητικές δίαιτες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σωματικές δυσμορφίες της, φορούσε νύχτα και μέρα κορσέδες με την ελπίδα να εξαφανίσει τα ψεγάδια, κάθε μέρα που περνούσε το ψυχικό τραύμα της γινόταν πιο βαθύ. Μέχρι που η ίδια βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να το επουλώσει.

Η ιστορία της Εβαντζελίστα είναι αναμφίβολα διδακτική. Μια αυταπόδεικτα όμορφη γυναίκα, που θέλησε περισσότερα από απλώς την τέλεια και κοινώς αποδεκτή ομορφιά της, με αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια της αυτοκαταστροφής.

Παρότι παροπλισμένη με δική της βούληση από το μόντελινγκ από το 1998, όταν κέρδιζε περί τα 8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, η Καναδή δεν κατάφερε να αντισταθεί στο κυνήγι της νεότητας, της ομορφιάς, της εικόνας που είχαν οι άλλοι για εκείνη.

Πηγή:Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved