Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δεν θα πιστεύετε πόσα χρόνια πήρε για να γυριστεί το θαύμα του Zeffirelli
Hollywood

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δεν θα πιστεύετε πόσα χρόνια πήρε για να γυριστεί το θαύμα του Zeffirelli

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ αποτελεί την πιο πιστή μεταφορά της ζωής του θεανθρώπου και αναμφίβολα μεγάλωσαν μαζί του γενιές και γενιές τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Το αριστούργημα του Franco Zeffirelli είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης και σίγουρα για άλλη μια φορά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού στη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας.

Η αρχή που έγινε στα τέλη του 1973 και η προετοιμασία το 1974

Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία της μίνι σειράς με θέμα τη ζωή του Ιησού Χριστού, ήρθε τα Χριστούγεννα του 1973. Ο Zeffirelli δεν δέχτηκε αρχικά να σκηνοθετήσει την τηλεταινία, αλλά ο Γκρέιντ επέμεινε και τελικά τον έπεισε. Ο κορυφαίος σκηνοθέτης αποφάσισε να φτιάξει μια ταινία για τη ζωή του Ιησού, που θα γινόταν αποδεκτή απ’ όλα τα χριστιανικά δόγματα, ενώ σκοπός του επίσης ήταν να γίνει ανεκτή και απ’ όσους δεν θρησκεύονταν. Ο δημιουργός έφτασε μέχρι το Βατικανό και το Κολέγιο των Ραβίνων στο Λονδίνο όπου και συμβουλεύτηκε ειδικούς.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθoπoιώv, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την εκφραστική Αv Μπάvκρoφτ, την πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού. Στην ταινία εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα με τη συμμετοχή του Γιώργου Βογιατζή στο ρόλο του Ιωσήφ.

Ο χρόνος των γυρισμάτων - Τρία χρόνια προετοιμασίας

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο τέλος του καλοκαιριού του 1975 και ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 1976 και ήταν ιδιαίτερα εξαντλητικά, κυρίως για τον πρωταγωνιστή. Χρειάστηκαν τρία χρόνια προετοιμασίας Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά στα γυρίσματα, ιδιαίτερα στο γύρισμα της Σταύρωσης.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Κόστος της παραγωγής

Το κόστος της παραγωγής υπήρξε πολύ υψηλό, από 12 - 18 εκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη προβολή έγινε στις 25 Μαρτίου του 1977 στο βρετανικό κανάλι ITV, ενώ δύο μέρες μετά προβλήθηκε από το κρατικό Ιταλικό κανάλι RAI 1 και στις 3 Απριλίου προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο κανάλι NBC. Η πρώτη προβολή της ταινίας έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική με την τηλεθέαση να ξεπεράσει το 50%.

Στον ΑΝΤ1 και το Πάσχα του 2023:

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ αναμένεται να προβληθεί για μία ακόμη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Η πρεμιέρα της δημοφιλούς ταινίας αναμένεται την Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00 και τα επεισόδια θα προβάλλονται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Τι είπε ο Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο του

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι’ αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved