Όσκαρ 2024-Κίλιαν Μέρφι: Η ηλικία, η ήσυχη ζωή του & το πρώτο Όσκαρ για τον ρόλο του στο Oppenheimer
Hollywood

Όσκαρ 2024-Κίλιαν Μέρφι: Η ηλικία, η ήσυχη ζωή του & το πρώτο Όσκαρ για τον ρόλο του στο Oppenheimer

Ο Κίλιαν Μέρφι θα μπορούσε χωρίς καν να μιλάει, να σε ταράζει και μόνο με το βαθύ, σχεδόν διαπεραστικό βλέμμα του, με εκείνα τα γαλανά μάτια που σαγηνεύουν αλλά και τρομάζουν συγχρόνως. 

Ο πρωταγωνιστής του Oppenheimer φέτος, διεκδίκησε με πολλές αξιώσεις το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Oppenheimer, η οποία ήταν υποψήφια για συνολικά 13 βραβεία.

Κατάφερε να το κατακτήσει και μάλιστα ανεβαίνοντας στη σκηνή για να το παραλάβει, δήλωσε περήφανος Ιρλανδός μιας και κατάγεται και ζει με την οικογένειά του εκεί.

Ο 48χρονος ηθοποιός κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην υποκριτική μέσα από τη συγκεκριμένη παραγωγή και να μας πείσει ότι άξιζε κάθε χιλιοστό του αγαλματίδιου που πήρε σπίτι του.

Όσκαρ 2024-Oppenheimer: Η αληθινή ιστορία & η ερμηνεία του Μέρφι που είχε βάλει στο μάτι το βραβείο!

oppenheimer-(2).jpg

Σκηνή από το Oppenheimer

Ο Μέρφι λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν, έκανε κινηματογραφικό ντεμπούτο το 2001 ενώ ανάμεσα στις πρώτες ταινίες όπου έπαιξε είναι: η ταινία τρόμου 28 Days Later (2002), η σκοτεινή κωμωδία Intermission (2003), το θρίλερ Red Eye (2005), το ιρλανδικό πολεμικό δράμα The Wind That Shakes the Barley (2006) και το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Sunshine (2007).

Η ταινία Oppenheimer δεν ήταν η πρώτη συνεργασία του με τον Κρίστοφερ Νόλαν καθώς για πρώτη φορά συνεργάστηκαν το 2005 όταν ο ηθοποιός υποδύθηκε το Σκιάχτρο στην τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη (2005–2012) ενώ είχε εμφανιστεί και στις ταινίες Inception (2010) και Dunkirk (2017).

Κέρδισε επίσης μεγαλύτερη προβολή για τον ρόλο του ως Tommy Shelby στη δραματική σειρά Peaky Blinders (2013–2022) του BBC και για τον πρωταγωνιστή στο σίκουελ τρόμου A Quiet Place Part II (2020).

Η επιτυχία, τα βραβεία & o ρόλος του ως Οπενχάιμερ

Ο Κίλιαν Μέρφι, κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, Βραβείο BAFTA και Βραβείο Screen Actors Guild, και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του ομώνυμου ρόλου στο Oppenheimer του Nolan (2023).Το 2011, ο Μέρφι κέρδισε το Βραβείο Drama Desk για την εξαιρετική σόλο ερμηνεία για το μονοπρόσωπο έργο Misterman. Το 2020, οι The Irish Times τον ονόμασαν έναν από τους μεγαλύτερους Ιρλανδούς ηθοποιούς του κινηματογράφου όλων των εποχών.

oppenheimer-(1).jpg

Η μεγάλη πρόκληση για τον Κίλιαν Μέρφι ήρθε με την πρόταση από τον Νόλαν να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Oppenheimer. Προκειμένου μάλιστα να θυμίζει στην όψη τον «πατέρα της ατομικής βόμβας», αναγκάστηκε να κάνει θυσίες. Όπως λένε όσοι τον ζούσαν τον καιρό των γυρισμάτων: «Έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα».

«Είχε ένα τόσο μνημειώδες εγχείρημα. Και μπορούσε να τρώει μόνο ένα αμύγδαλο κάθε μέρα, είχε αδυνατίσει τόσο πολύ» δήλωσε σε συνέντευξή της η συμπρωταγωνίστριά του Έμιλι Μπλαντ.

Όπως ο ίδιος ο διάσημος Ιρλανδός ηθοποιός είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στους New York Times, πέντε μήνες πριν από τα γυρίσματα άρχισε να προετοιμάζει το σώμα του αλλά και την ψυχολογία του προκειμένου να ανταπεξέλθει σωστά στον ρόλο του.

«Μου αρέσει να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μια πολύ ξεχωριστή σωματική διάπλαση και σιλουέτα, την οποία ήθελα να αποδώσω σωστά. Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά και δουλέψαμε με το ντύσιμό μου – ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος, ζούσε με μαρτίνι και τσιγάρα. Είχε αυτά τα πολύ φωτεινά μάτια και ήθελα να του δώσω αυτό το βλέμμα, οπότε δουλέψαμε πολύ πάνω στη σιλουέτα και τις εκφράσεις του πριν ξεκινήσουμε» δήλωσε ο Κίλιαν Μέρφι. Ο ίδιος τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τη διατροφή του αυτούς τους πέντε μήνες, πράγματι ακολούθησε ακραία δίαιτα, κάτι που δεν συμβουλεύει κανέναν να κάνει στη ζωή του.

oppenheimer-(4).jpg

Οι σπουδές στη νομική, η ροκ μπάντα και η γνωριμία με τη γυναίκα του

Ανήσυχο πνεύμα, ο Κίλιαν Μέρφι σπούδασε Νομική, επάγγελμα που δεν εξάσκησε ποτέ, αφού ήθελε να ασχοληθεί με κάτι καλλιτεχνικό. Έτσι, άρχισε να συμμετέχει σε ροκ μπάντες, όπως Sarahdaze και τους Sons of Mr Green Genes. Μάλιστα ως μέλος του ροκ συγκροτήματος γνώρισε τη γυναίκα του Ιβόν Μακ Γκίνες, γνωστή Ιρλανδή εικαστικό. Ήταν το 1996 όταν διασταυρώθηκαν τα βλέμματά τους για πρώτη φορά και ύστερα όλα ήρθαν αβίαστα ανάμεσά τους. Παντρεύτηκαν στη Προβηγκία της Γαλλίας το 2004 και μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον Μαλάκι και τον Αράν Μέρφι.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved