Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Από το «κακό κορίτσι» των 80s, στην 54χρονη που ζει με σκλήρυνση κατά πλάκας
Hollywood

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Από το «κακό κορίτσι» των 80s, στην 54χρονη που ζει με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός δεν υπήρξε ποτέ απλώς μια τηλεοπτική σταρ. Στην αυτοβιογραφία της τώρα, κάνει έναν απολογισμό ζωής.

Η φήμη που ήρθε νωρίς, οι απώλειες, η μητρότητα, η μάχη με το ίδιο της το σώμα. Στην αυτοβιογραφία της «You With the Sad Eyes», η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μιλάει για όλα. Κόρη του μουσικού Ρόμπερτ Άπλγκεϊτ και της ηθοποιού Νάνσι Πρίντι, βρέθηκε μπροστά στην κάμερα από βρέφος.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Κριστίνα Άπλγκεϊτ – Όλη την ημέρα στο κρεβάτι από τους πόνους

applegate.jpg

Όμως η πραγματική της «έκρηξη» ήρθε το 1987, όταν σε ηλικία μόλις 16 ετών υποδύθηκε την Κέλι Μπάντι στη θρυλική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά». Η Κέλι, ξανθιά, προκλητική, φαινομενικά αφελής, έγινε σύμβολο μιας εποχής. Ο ρόλος υπήρξε δίκοπο μαχαίρι: την έκανε σούπερ σταρ, αλλά ταυτόχρονα τη φυλάκισε σε ένα στερεότυπο.

Η μετάβαση στον κινηματογράφο και σε πιο σύνθετους ρόλους δεν ήταν εύκολη. Από το «Μην πείτε στη μαμά μου ότι η μπέιμπι σίτερ τα τίναξε» μέχρι συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές και guest εμφανίσεις που της χάρισαν βραβεία Emmy, δούλεψε συστηματικά για να επαναπροσδιορίσει την εικόνα της. Η απόλυτη δικαίωση ήρθε δεκαετίες αργότερα, το 2019, με τη σειρά «Έχεις πεθάνει για μένα» (Netflix), όπου για τρεις σεζόν ενσάρκωσε μια γυναίκα γεμάτη οργή, πένθος και χιούμορ – ίσως ο πιο προσωπικός της ρόλος.

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της ενθαρρύνοντας χιλιάδες γυναίκες να κάνουν προληπτικούς ελέγχους. Το 2021 ήρθε μια νέα διάγνωση: σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ασθένεια επηρέασε άμεσα την κινητικότητα και την αντοχή της. Τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν του «Έχεις πεθάνει για μένα» ολοκληρώθηκαν με δυσκολία.

Στο βιβλίο της δεν ωραιοποιεί τίποτα. Μιλά για την κατάθλιψη, τις ανασφάλειες, τις εξαρτήσεις, την κακοποίηση από πρώην σύντροφό της, τη σχέση με το σώμα της και τη μητρότητα – τον ρόλο που, όπως λέει, τη γείωσε περισσότερο από κάθε άλλον. Η κόρη της υπήρξε η άγκυρά της μέσα στο χάος της διασημότητας και της ασθένειας. «Δεν είμαι ηρωίδα», επιμένει. «Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί».

Σήμερα, στα 54, εμφανίζεται σπανιότερα, συχνά με μπαστούνι και χωρίς την ανάγκη να αποδείξει κάτι. Η εικόνα της δεν βασίζεται πια στη λάμψη, αλλά στην ευθραυστότητα. Και ίσως αυτή να είναι η πιο ριζοσπαστική της μεταμόρφωση. Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ ανήκει σε εκείνη τη γενιά γυναικών του Χόλιγουντ που μεγάλωσαν μπροστά στα μάτια μας. Από έφηβο είδωλο και κορίτσι του Μπραντ Πιτ σε ώριμη αφηγήτρια της ίδιας της ζωής της, αποδεικνύει πως η αληθινή δύναμη δεν βρίσκεται στην τελειότητα, αλλά στην αποδοχή.

Πηγή: Gala

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved