Hollywood

Γιώργος Λάνθιμος: Η στιγμή της βράβευσης με τον Χρυσό Λεόντα και τα γλυκά λόγια για την Έμμα Στόουν

Gossip-tv Team

Tο ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, τον Χρυσό Λέοντα κέρδισε ο Γιώργος Λάνθιμος μιας και η ταινία του Poor Things ήταν το απόλυτο φαβορί. 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ της Βενετίας και στην πρώτη κιόλας δήλωσή του ευχαρίστησε την πρωταγωνίστριά του Έμμα Στόουν.

«Πάνω από όλα, αυτή η ταινία είναι ο κεντρικός της χαρακτήρας, η Ιζαμπέλα Μπάξτερ, που είναι ένα απίστευτο πλάσμα. Και δεν θα υπήρχε χωρίς την Έμμα Στόουν, που είναι επίσης ένα απίστευτο πλάσμα. Αυτή η ταινία είναι δική της» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος από μικροφώνου με το που παρέλαβε το βραβείο.

Η ταινία «Poor Things» του πολυβραβευμένου Έλληνα κινηματογραφιστή βασίζεται στο επίσης βραβευμένο μυθιστόρημα «Χαμένα κορμιά» του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έμμα Στόουν αποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που έχει πεθάνει αλλά επιστρέφει στη ζωή χάρη σε έναν επιστήμονα ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον εγκέφαλό της με αυτόν του αγέννητου παιδιού της με αποτέλεσμα να έχει το μυαλό ενός βρέφους.

Ο εγκέφαλος και το σώμα της δεν είναι αρκετά συγχρονισμένα όμως προχωρά με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Συμπρωταγωνιστούν ο Γουίλεμ Νταφοέ και ο Μαρκ Ράφαλο.

«Η ταινία έχει να κάνει με την ελευθερία και την ικανότητα να δούμε τον κόσμο με τη δική μας ματιά και όχι των άλλων», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η ταινία προκάλεσε ενθουσιώδεις κριτικές μετά την πρεμιέρα της στη Μόστρα και ήταν το απόλυτο φαβορί, παρ' όλο που η πρωταγωνίστριά της, Έμμα Στόουν απουσίαζε λόγω της απεργίας των ηθοποιών του Χόλυγουντ ενάντια στη δημιουργία ψηφιακών αντιγράφων τους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για πάντα από την βιομηχανία του κινηματογράφου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Πίτερ Σάρσγκααρντ για το ρόλο του στην ταινία «Μνήμη». Καλύτερη ηθοποιός ανακηρύχθηκε η Κέιλι Σπέινι, η οποία ενσάρκωσε την Πρισίλα Πρίσλει στην ομότιτλη ταινία.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved