Λάνθημος και Τσαγγάρη μίλησαν στην Guardian
Showbiz

Λάνθημος και Τσαγγάρη μίλησαν στην Guardian

Οι δύο βραβευμένοι σκηνοθέτες Γιώργος Λάνθημος και Αθηνά Ραχαήλ Τσαγγάρη, μίλησαν στην Guardian για το αν υπάρχει «νέο κύμα» στον ελληνικό κινηματογράφο, την έλλειψη πόρων και το αν θα συνεχίσουν να κάνουν ταινίες στη χώρα μας.

«Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια εικόνα της Ελλάδας κλυδωνίζεται ανάμεσα στις ειδυλλιακές διακοπές της Μεσογείου, ως έδρα των «Γάμων... αλά ελληνικά» και ως προβληματικό κέντρο ανυπότακτων. Και όχι μόνο με οικονομικούς όρους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είχε τη δική της εξέγερση στους δρόμους, το 2008. Οπότε, ίσως οφείλουμε να περιμένουμε ότι θα αλλάξει και ο κινηματογράφος της» γράφει ο Στιβ Ρόουζ της «Guardian».
Με τον «Κυνόδοντα» να έχει βραβευθεί στις Κάνες και να έχει φτάσει ως τις υποψηφιότητες των Οσκαρ και το «Attenberg» να έχει κερδίσει στη Βενετία το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέντ, οι δημιουργοί των φιλμ, ο Λάνθιμος -αρκετά απογοητευμένος- και η πιο αισιόδοξη Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, εξηγούν στη βρετανική εφημερίδα τι πιστεύουν ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο σινεμά της. Παρά την τεράστια επιτυχία του και παρότι με τη νέα ταινία του «Άλπεις» διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Λάνθιμος είναι επιφυλακτικός με την ιδέα ότι κάτι συμβαίνει στο ελληνικό σινεμά. «Δεν υπάρχει κοινή φιλοσοφία ανάμεσά μας (στους κινηματογραφιστές), το οποίο νομίζω ότι είναι καλό» πιστεύει ο Γιώργος Λάνθιμος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved