Αντώνης Ρέμος: «Δεν ήθελα να προσβάλω τον Σόιμπλε»
Showbiz

Αντώνης Ρέμος: «Δεν ήθελα να προσβάλω τον Σόιμπλε»

Ως «mea culpa» αναγνωρίζει ο Αντώνης Ρέμος την από σκηνής γνώμη του για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θέλοντας να δώσει τέλος στη δυσάρεστη για τη χώρα φιλολογία που έγινε πρώτο θέμα στον γερμανικό τύπο.

Σε δήλωσή του, στο «Έθνος της Κυριακής», ο δημοφιλής τραγουδιστής λέει πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του στη συναυλία της Μυκόνου, επιμένει πως σε καμιά περίπτωση αυτά δεν έκρυβαν ρατσισμό προς τον Σόιμπλε και υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν είχε καμιά πρόθεση... να κάνει αντάρτικο.

«Ποτέ μου δεν καταφέρθηκα εναντίον του ανθρώπου Σόιμπλε», μας λέει ο Αντώνης Ρέμος, συνεχίζοντας: «Η σκόπιμη ή έστω η ατυχής παρερμηνεία των όσων είπα δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους μου κατά του Γερμανού υπουργού. Κριτική για την πολιτική της Γερμανίας έκανα και επιμένω πως η στήριξή της μας κοστίζει ακριβά. Όχι μόνον σε εμάς αλλά σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Προφανώς η Μύκονος δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, καθώς εκεί κάνουν διακοπές άνθρωποι από όλο τον πλανήτη. Δεν σημαίνει όμως ότι οι πλούσιοι Έλληνες που διασκεδάζουν στη Μύκονο είναι απαραιτήτως και φοροφυγάδες. Όλοι περνάμε δύσκολα και πολλοί συμπατριώτες μας δραματικά, το ζω, το αντιλαμβάνομαι καθημερινά. Εγώ δεν κάνω αντάρτικο, αλλά έχω δικαίωμα να λέω την άποψή μου όπως κάθε πολίτης. Τελεία και παύλα». Ο Αντώνης Ρέμος μιλάει για «ίσως σκόπιμη ή ατυχή παρερμηνεία» των όσων είπε. Διευκρινίζει πως δεν μιλούσε για τον «άνθρωπο Σόιμπλε», αλλά για την πολιτική που υπηρετεί, με την ευρεία έννοια.

Ο ρεπόρτερ της «Bild» Πάουλ Ροντσχάιμερ συνάντησε τον Έλληνα τραγουδιστή στη Μύκονο, μίλησε μαζί του για το πάρτι του «Nammos» και επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα του υπουργού Οικονομικών της χώρας του, ωστόσο ο καλλιτέχνης δεν ανέπτυξε περαιτέρω το σκεπτικό του. «Είναι μια κριτική για την πολιτική της Γερμανίας σχετικά με την κρίση, όχι κριτική στον άνθρωπο Σόιμπλε», είπε και σταμάτησε την κουβέντα εκεί. «Η Μύκονος δεν είναι η Ελλάδα. Εδώ πολλοί έχουν χρήματα. Είναι σαν το Μονακό», υποστήριξε ο Αντώνης Ρέμος, προσπαθώντας να δώσει μια... λογική εξήγηση σε όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο, συνήθως στα πάρτι που διοργανώνει το «Nammos».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved