Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η απιστία επιστρέφει το αίσθημα πιο ζεστό και ζωντανό»
Showbiz

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η απιστία επιστρέφει το αίσθημα πιο ζεστό και ζωντανό»

Για την κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί «Μου λες αλήθεια;», που έχει ως θέμα την απιστία, μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Σπύρος Παπαδόπουλος.


Αλήθεια ή ψέμα;
«Αλήθεια και ψέμα. Σε αυτό το δίπολο στηρίζεται το θεατρικό έργο. Στο τοπίο που δημιουργεί στην καθημερινότητά μας, στην προσωπική μας ζωή, στις σχέσεις μας. Με όχημα την απιστία στήνεται ένας εξαιρετικός καμβάς αλλά ο άξονας παραμένει αλήθεια - ψέμα, πότε το λέμε, γιατί το λέμε, εάν χρειάζεται να το πούμε. Κι όταν δεν ψευδόμαστε, πολλές φορές... ψευδόμαστε!»

Το ψέμα σε μια σχέση είναι αναπόφευκτο;
«Επιβεβλημένο έλεγαν οι παλιοί. Τόση συσσωρευμένη εμπειρία δεν πρέπει να την απαξιώνουμε!»


Η απιστία οδηγεί στον χωρισμό;
«Σπανιότατα συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με ψυχολόγους. Και αποδεικνύεται και στη ζωή. Επιστρέφει το αίσθημα πιο ζεστό και ζωντανό!»


Γιατί επιμένετε στην κωμωδία;
«Μου αρέσει πολύ... Είναι δύσκολο είδος. Αναμετριέσαι κάθε φορά με το «τέρας». Δεν μπορείς να εφησυχάσεις, να πεις «είμαι καλός» και να μην έχει σκάσει χείλος στην πλατεία. Η κωμωδία δε συγχωρεί!»


Μπορεί το θέατρο στη συνθήκη που ζούμε να λειτουργήσει ως παρηγορία;
«Πάντα έχει το θέατρο τη διάσταση της παραμυθίας. Πληρώνεις και λες «πες μου ένα παραμύθι και πες μου το καλά»... Και στα δύσκολα είναι εκεί. Ο κόσμος δεν είχε να φάει στην Κατοχή, αλλά πήγαινε στο θέατρο. Για να έχεις θέατρο αρκεί να υπάρχει ένας άνθρωπος πάνω στη σκηνή, ένας από κάτω και μια λάμπα. Η γοητεία του είναι ο ενεστώτας χρόνος», λέει ο ίδιος στο περιοδικό Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved