Γιώργος Νταλάρας: Οι σημαντικές συνεργασίες με ξένους καλλιτέχνες και ο Δήμος Μούτσης
Showbiz

Γιώργος Νταλάρας: Οι σημαντικές συνεργασίες με ξένους καλλιτέχνες και ο Δήμος Μούτσης

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που κατάφεραν να συνεργαστούν με μεγαθήρια της μουσικής παγκοσμίως. Ο ίδιος μιλάει για την ευθύνη και την πρόκληση που αισθανόταν κάθε φορά που συνεργαζόταν μαζί τους.

Όταν συνεργάζεστε με ξένους καλλιτέχνες, η πρόκληση και η ευθύνη είναι μεγαλύτερες;

«Βεβαίως. Έτσι κι αλλιώς συμβαίνει αυτό σε όλες τις συνεργασίες. Πολύ περισσότερο όταν παίζουν διαφορετικοί μουσικοί, γιατί σημασία έχει σε ένα πρόγραμμα συναυλίας να μην μπουν απλά τραγούδια στη σειρά, αλλά -όπως είπατε πριν- να υπάρχει μια σπονδυλική στήλη και μια σωστή μουσική διαδοχή στους ρυθμούς και στις μελωδίες».

Με ποιον ξένο ερμηνευτή, με τον οποίο δεν έχετε βρεθεί μαζί, θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με αρκετούς ανθρώπους που αγαπούσα και θαύμαζα. Τον Πάκο ντε Λουθία, τον Αλ ντι Μέολα, τον Στινγκ... Τα χρόνια περνάνε. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχουμε ακόμα και υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να βρεθώ στη σκηνή. Και, μάλιστα, όχι μόνο εκπρόσωποι της δυτικής μουσικής, που είναι οι πιο προβεβλημένοι, αλλά και της ανατολικής, που είναι ένας μεγάλος θησαυρός. Ξέρω, όμως, ότι μου ζητάτε κάποια ονόματα. Θα σας πω, λοιπόν, τον Μαρκ Νόφλερ των Dire Straits και τον Ράι Κούντερ. Κιθαρίστες! Τυχαίο; Δεν νομίζω. Υπάρχει, όμως, και ένας Έλληνας πολύ σπουδαίος συνθέτης και μουσικός που θα ήθελα να βρεθώ μαζί του στη σκηνή. Ο Δήμος Μούτσης».

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved