Λεωνίδας Βελής: Ο Καζαντζίδης και η… καριέρα εν τη απουσία του
Showbiz

Λεωνίδας Βελής: Ο Καζαντζίδης και η… καριέρα εν τη απουσία του

Το 1984 ήταν η περίοδος που ο Στέλιος Καζαντζίδης, η μεγαλύτερη φωνή που γέννησε ποτέ το λαϊκό τραγούδι, έχει αποσυρθεί από τη δισκογραφία, τα νυχτερινά μαγαζιά, τις εμφανίσεις μπροστά σε μεγάλο κοινό, τη δημοσιότητα.

Είναι, επίσης, η χρονιά που αποφασίζει να γίνει παραγωγός στον -«πιτσιρικά» ακόμη τότε και νεοφερμένο από την Αμερική, όπου ζούσε μέχρι εκείνη την εποχή-, Λεωνίδα Βέλη, τον οποίο είχε πρωτοακούσει από τη συνεργασία του με τον Ακη Πάνου στον δίσκο τους «Πρώτη Γνωριμία».
Θυμάται μάλιστα ο Λεωνίδας Βελής πως σε μια συνάντηση τους με τον Καζαντζίδη στο σπίτι όπου έμενε τότε ο Ακης Πάνου στην Αθήνα, «με βαθμολόγησε με ποσοστό 80% για την ερμηνεία μου στα τραγούδια του Πάνου, ενώ μου επεσήμανε πως ούτε τον εαυτό του δεν βαθμολογούσε ποτέ με άριστα, έχοντας τη φήμη του πολύ αυστηρού κριτή» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
Την περίοδο που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Στέλιο Καζαντζίδη θα τη θυμάται, λέει, για πάντα. Είχε συμφωνήσει με τον Καζαντζίδη να γράψει τα τραγούδια του δίσκου.
Πώς εξελίχθηκαν στη συνέχεια οι σχέσεις τους; Υπήρξε ποτέ περίοδος ψυχρότητας μεταξύ τους, ιδιαίτερα την εποχή της συνεργασίας του με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, αλλά και τη μεγάλη επιτυχία των δίσκων του που ακολούθησαν; Κάποια στιγμή, είχε δώσει μια συνέντευξη ο Καζαντζίδης που μιλούσε γι' αυτούς που είχαν κάνει καριέρα εν τη απουσία του. «Φυσικά φωτογράφιζε εμένα. Αλλά εγώ δεν είχα ούτε καλεί ούτε κακές σχέσεις με τον Στέλιο, οι σχέσεις μας ήταν απολύτως τυπικές. Αν και είμαι βέβαιος πως με εκτιμούσε πολύ, όπως κι εγώ εκείνον! Ήξερα, όμως, πως ο Στέλιος δεν χώνευε τον Νικολόπουλο, αλλά ο Χρήστος ήταν ήδη συνεργάτης μου και αυτό δεν άλλαζε. Ισως να μην αισθανόταν πολύ άνετα με αυτό», επισημαίνει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved