Τζένη Θεωνά: «Οι σχέσεις ήταν και θα είναι δύσκολες και η αγάπη, επίσης»
Showbiz

Τζένη Θεωνά: «Οι σχέσεις ήταν και θα είναι δύσκολες και η αγάπη, επίσης»

Στην εποχή μας μπορούμε ν' αγαπήσουμε δυνατά; Να υπάρξουν αλλαγές μέσα μας; Τι πιστεύει η Τζένη Θεωνά;

«Γιατί όχι;» απάντησε στο Hello.
-Γιατί τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι ζούμε με μίζερα συναισθήματα. Είμαστε πιο κλειστοί και «λίγον» σ' αυτό που δίνουμε.
«Η αγάπη δε νομίζω πως είναι θέμα εποχής. Οι σχέσεις ήταν και θα είναι δύσκολες και η αγάπη, επίσης, πάντα θα βρίσκει το δρόμο της. Όχι συχνά, ούτε εύκολα. Προχτές έπιασα κουβέντα μ' έναν οδηγό ταξί. Είχε χωρίσει με τη γυναίκα του αρκετά χρόνια. «Όσο τα μάτια μου είναι ανοιχτά, θα την πονάω», μου είπε. Ακούγεται μελό, αλλά όταν νιώσεις την αλήθεια τόσο κοντά σου, ανατριχιάζεις»
Νίκος Κουρής: «Αυτό, θα μου επιτρέψεις να πω, είναι προσωπικό θέμα του καθενός, και δεν το πιστεύω. Δεν αντιλέγω σ' αυτό που λες, ότι όλα απαγορεύονται και γίνονται δύσκολα. Είναι αλήθεια. Αλλά οι άνθρωποι που είναι φτιαγμένοι για να νιώσουν και ν' αντέξουν ένα τέτοιο συναίσθημα, είτε μεγάλου έρωτα είτε μεγάλης αγάπης, είναι η «φτιαξιά» τους τέτοια και, προφανούς, βρίσκονται στο περιθώριο. Οι άνθρωποι που μπορούν ν' αγαπήσουν με τέτοια δύναμη, ώστε ν' αλλάξουν την προσωπική τους ζωή, αλλά κι αυτήν των γύρω τους, είναι πολύ λίγοι, όχι όμως λόγω εποχής, αλλά δυσκολίας του ίδιου του πράγματος. Είναι δύσκολο ν' αγαπάς άνευ όρων, άνευ φιλοδοξιών, κοινωνικών σχημάτων και καριέρων. Δεν είναι του συρμού η αγάπη, γι' αυτό και το συγκεκριμένο έργο έχει μια αξία, όπως και όλα τα θεατρικά έργα, καθώς «τεντώνουν» κάτι που είναι σπάνιο. Δεν «τεντώνουν» κάτι που γίνεται γενικούς και αορίστως. Δίνουν μια ιδεατή δύναμη, αλλά κι ένα παράδειγμα, ασχέτως αν εσύ μπορείς να νιώσεις έτσι. Σημασία έχει ότι κάποιος σου δείχνει μια κατεύθυνση. Κάνε εσύ το ένα χιλιοστό, δεν πειράζει. Η κατεύθυνση έχει σημασία, όχι η ποιότητα. Τα έργα, απλώς, λειτουργούν ως παραδείγματα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved