Μίνα Αδαμάκη: «Κυκλοφορούσε χυδαίο χρήμα, χρήμα βρώμικο, που δεν είχε δουλευτεί»
Showbiz

Μίνα Αδαμάκη: «Κυκλοφορούσε χυδαίο χρήμα, χρήμα βρώμικο, που δεν είχε δουλευτεί»

Η Μίνα Αδαμάκη σχολιάζει την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένων των όσων συμβαίνουν.

«Εμένα μου αρέσει. Και μόνο το γεγονός ότι έγινε αυτή η αλλαγή και έφυγε το σκηνικό των 40 ετών της πολιτικής σκηνής που υπάρχει με εναλλαγή στον τόπο ήταν θετικό. Νομίζω ότι ήταν αυτό που περιμέναμε. Λέγαμε: Είναι δυνατόν να έχουν έλθει τα πάνω κάτω και εμείς να έχουμε τα ίδια πρόσωπα να χρησιμοποιούν αυτόν τον ίδιο λόγο με την ίδια έπαρση και το ίδιο ύφος; Ηταν απορία όλων και απογοήτευση ως προς το τι γίνεται. Πάντα πίστευα ότι μπορεί να γίνει, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Διογκώθηκε η αντίδραση η οποία προσωποποιήθηκε σε πολιτικές και ανθρώπους και έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού και αισθητικής το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και μου αρέσει» τόνισε στο Βήμα.
-Παρακολουθείτε όλα αυτά που συμβαίνουν;
«Εχω κόλλημα με την πολιτική. Παλαιότερα πιο ενεργά, τώρα πια έχω αποστασιοποιηθεί και αυτό που κάνω με πάθος είναι να ενημερώνομαι. Ολη την ημέρα ακούω ραδιόφωνο. Δεν με ενδιαφέρει μόνο η είδηση αλλά και οι απόψεις. Τηλεόραση δεν πολυπαρακολουθώ πια. Είναι πιο οδυνηρή, έχει κάτι σκληρό».
-Τι φταίει κατά τη γνώμη σας για όλα αυτά; Είναι το οικονομικό;
«Το οικονομικό σίγουρα είναι πολύ σοβαρό. Ανθρωποι που ζουν δίπλα μας πεινάνε, στερούνται τα απαραίτητα, έχουν πέσει στην απόλυτη φτώχεια, γίνονται προσπάθειες να μαζευτούν χρήματα. Αυτά είναι σοβαρές ανάγκες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός».
-Είστε κι εσείς από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο πιστωτικό γεγονός θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αφορμή για επανεκκίνηση;
«Δεν είμαι τόσο γνώστρια. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να το πιστεύουμε αυτό. Από την καταστροφή φυσικά πάντα υπάρχει αναγέννηση, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να το δούμε τόσο αισιόδοξα σε αυτή τη φάση».
-Είναι όμως τελικά τα λεφτά ο βασικός παράγοντας της κρίσης;
«Είναι σίγουρα σημαντικός, αλλά η κρίση κατά βάθος είναι ηθική. Αυτή είναι η ρίζα. Ξεφύγαμε ως κοινωνία. Οι άνθρωποι είχαν εξαγριωθεί. Τι να έκαναν βέβαια και αυτοί που δεν είχαν τίποτα και τους πρόσφεραν τα πάντα. Τους έσπρωξαν αλλά δεν αντιστάθηκαν. Μας έπαιρναν τρεις φορές την ημέρα για δάνεια και πιστωτικές. Παρασύρθηκαν κάποιοι στο κλίμα του εύκολου χρήματος κι ας είχε προηγηθεί το γεγονός του Χρηματιστηρίου».
-Ηταν όμως φούσκα την οποία είχαμε αντιληφθεί...
«Φυσικά όλοι λέγαμε: Πού πάει όλο αυτό; Πώς κυκλοφορούσαν όλα αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα; Κυκλοφορούσε χυδαίο χρήμα, χρήμα βρώμικο, που δεν είχε δουλευτεί. Ηταν ύποπτο όλο αυτό».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved