Λεωνίδας Κακούρης: «Ο Άσιμος ήταν μια σύνθετη προσωπικότητα»
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: «Ο Άσιμος ήταν μια σύνθετη προσωπικότητα»

Ο Λεωνίδας Κακούρης παίζει σε παράσταση αφιερωμένη στην ζωή του Νικόλα Άσιμου και σε συνέντευξή του μίλησε για αυτό του τον ρόλο.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα του Άσιμου, σας δυσκόλεψε; Ο Νικόλας Άσιμος ήταν μια μορφή που δεν κατανοείται εύκολα....

«Το να κατανοήσεις τη προσωπικότητα του Νικόλα, είναι δύσκολο.Προσπάθησα να κατανοήσω το έργο του. Να μεταφέρω ως καλλιτέχνης, το έργο του Νικόλα στο κοινό. Ο Άσιμος ήταν μια ξεχωριστή, σύνθετη
προσωπικότητα. Δεν συμβιβάστηκε με τίποτα και κανέναν. Ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό. «Δίχως καβάντζα καμιά» που έγραψε και ο Αλλαμανής στη βιογραφία για τον Νικόλα Άσιμο...»

Δύσκολη η μελέτη του «κόσμου» του Νικόλα Άσιμου;

«Σαφέστατα! Δεν είναι εύκολος και ευχάριστος ο «κόσμος» του Νικόλα. Είναι όμως ένα «αληθινό σύμπαν». Ο Άσιμος ήταν συνεπής από την αρχή έως το τέλος, σε ότι ήθελε. Ένας ατίθασος χαρακτήρας που δεν έκανε
υποχωρήσεις. Μια «μύγα» που τσιγκλούσε το σύστημα, τους γύρω του. Ένα ανήσυχο πνεύμα. Με ένα ευαίσθητο ψυχισμό, που καλουπώθηκε σε αυτή τη περσόνα. Δέχτηκε και πολύ πόλεμο, σε δύσκολα χρόνια, με δικτατορία.Δέχτηκε στοχευμένες επιθέσεις και εις βάρος του αδικίες. Θα έλεγα πως οδηγήθηκε, κατά κάποιο τρόπο, σε αυτή την ακραία προσωπικότητα», δήλωσε στο «outnow».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved