Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Ανέκαθεν επηρεαζόμουν από τα καλλιτεχνικά»
Showbiz

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Ανέκαθεν επηρεαζόμουν από τα καλλιτεχνικά»

Πώς προέκυψε η σκηνοθεσία στη ζωή της Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου;

«Δεν είναι κάτι που αποφάσισα έτσι απλά. Το ερέθισμα μού δόθηκε πέρυσι, όταν σκηνοθέτησα και οργάνωσα την παρουσίαση του δίσκου του Μάκη Σούλη. Κάπως έτσι μου μπήκανε ιδέες. Ανέκαθεν μου άρεσε η οργάνωση, η μουσική και ο χορός. Άλλωστε μεγάλωσα μέσα στα θέατρα. Νιώθω πάρα πολύ οικεία σ’ αυτό το περιβάλλον. Οι περισσότερες παιδικές μνήμες μου είναι από καμαρίνια, θέατρα, παραστάσεις, ηθοποιούς, σκηνοθέτες. Όταν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με την Ελίνα Τσίμπρου, με την οποία κάνω μπαλέτο και σύγχρονο χορό, είπαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα σύγχρονου χορού. Να ανεβάζουμε παραστάσεις οι οποίες έχουν κάτι να μας δώσουν, πρώτα σε μας τις ίδιες και μετά σε όλους τους άλλους. Έτσι κι έγινε. Κάναμε οντισιόν και διαλέξαμε εννιά επαγγελματίες χορευτές. Μετά ο Μάνος Γεωργίου και ο Κώστας Καλλέργης μας έγραψαν τη μουσική και η ιδέα μας σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει μορφή» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Τι είδους παράσταση θα ανεβάσεις;

«Είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού. Έχει να κάνει με το συναίσθημα και τη λογική και το πώς ακροβατούμε μεταξύ αυτών των δύο στη ζωή μας. Πόσο ψαχνόμαστε για να εξελιχθούμε και τελικά πού καταλήγουμε. Άλλοι είμαστε περισσότερο συναισθηματικοί και άλλοι περισσότερο λογικοί. Όλο αυτό αποτυπώνεται μέσα από τον χορό, τη μουσική και μέσα από μια δική μου οπτική σκοπιά. Η ομάδα μας λέγεται Around Us και η παράσταση «Inside Us». Ο τίτλος της ομάδας έχει να κάνει με το τι συμβαίνει γύρω μας. Οι παραστάσεις μας θέλουμε να είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνεται στο μέσα μας, εξ ου και ο συγκεκριμένος τίτλος.»

- Ο κόσμος του θεάματος είναι κάτι που σε ενδιέφερε ανέκαθεν;

«Υπάρχει μέσα μου. Ανέκαθεν επηρεαζόμουν από τα καλλιτεχνικά. Ισως τόσα χρόνια να μην το έπαιρνα απόφαση για διάφορους λόγους. Νιώθω, όμως, πλέον έτοιμη να χαράξω τη δική μου πορεία και να αναζητήσω τη δική μου εξέλιξη μονάχα μέσα από δω. Κάποια στιγμή στη ζωή χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι είναι ώρα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved