Βίκυ Καγιά: Οι πρώτοι μήνες με την Μπιάνκα στο σπίτι – Τι αποκαλύπτει;
Showbiz

Βίκυ Καγιά: Οι πρώτοι μήνες με την Μπιάνκα στο σπίτι – Τι αποκαλύπτει;

H Βίκυ Καγιά μιλά για την μικρούλα της, τους πρώτους μήνες με την Μπιάνκα στο σπίτι και πόσο την έχει αλλάξει η μητρότητα!

Πώς είναι οι πρώτοι μήνες στο σπίτι με τη Μπιάνκα;

Είναι μαγικοί! Είμαι μία ευτυχισμένη μαμά, αλλά και λίγο πελαγωμένη – στην αρχή δεν ήξερα τι να πρωτοκάνω! Επίσης δεν ήθελα μόνιμη βοήθεια από μαία, παρά μόνο τις δύο πρώτες μέρες που είχε έρθει μία πολύ γλυκιά μαία από το μαιευτήριο, η Βάσω, για να μου δείξει πώς να πιάνω τη μικρή, πώς να την κάνω μπάνιο... Μετά ανέλαβα μόνη μου, αλλά πάντα με την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς μου. Τη θήλαζα για 3 μήνες και τώρα που πηγαίνω στη σχολή αρχίζω και το σταματάω σιγά-σιγά γιατί είναι αδύνατον να το συνεχίσω. Το σπίτι είναι γεμάτο φορμάκια, παιχνιδάκια, πάνες, πράγματα της μικρής και μυρίζουν όλα μπισκότο!

Τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει πιο πολύ στο μεγάλωμα του παιδιού;

Δεν με δυσκολεύει κάτι φοβερό τώρα πια. Στην αρχή είχα δυσκολίες, αλλά ήταν υπόθεση μίας εβδομάδας για να τα μάθω. Από πριν είχα εμπειρία με τα παιδιά. Έχουμε τα μεγαλύτερα παιδιά μας, τον Γιώργο και την Εριέττα, έχω τέσσερα βαφτιστήρια, οπότε ήμουν εξοικειωμένη. Αλλά το μωρό είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Έχει εξάρτηση από τη μυρωδιά της μαμάς του κι ο θηλασμός είναι αποκλειστική υπόθεση μαμάς και παιδιού. Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν ο ύπνος. Τους πρώτους δύο μήνες δεν κοιμόμουν καθόλου. Μου μιλούσε ο κόσμος και απαντούσα μετά από δύο τρία λεπτά, με χρονοκαθυστέρηση. Ήμουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν επικοινωνούσα, δεν καταλάβαινα. Ευτυχώς μπήκαμε στο ρυθμό μας και η μικρή κοιμάται πια το βράδυ. Ο Ηλίας παίζει σημαντικό ρόλο σ’ όλο αυτό το πρωτόγνωρο που ζεις; Σε βοηθά; Τον πιο σημαντικό! Είναι ένα ισχυρό αντρικό πρότυπο για τη μικρή Μπιάνκα και είναι έμπειρος, γιατί ήδη έχει δύο υπέροχα παιδάκια και ξέρει πολλά. Στην αρχή γέλαγε μαζί μου όταν εγώ πελάγωνα με όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν, αλλά με βοηθά πάρα πολύ! Είναι πάντα εκεί!

Έχεις αλλάξει πολύ μέσα από τη μητρότητα;

Εννοείται! Τι να λέμε τώρα... Ένα παιδί σε αλλάζει από μέσα προς τα έξω. Από την πρώτη στιγμή που την ακούμπησα επάνω στο στήθος μου, άλλαξαν πολλά: ο τρόπος που σκέφτομαι, που αισθάνομαι, τα πάντα! Η Μπιάνκα μού άλλαξε την κοσμοθεωρία και την ταχύτητά μου. Πάντα ήμουν ένας o αεικίνητος άνθρωπος που δεν καθόμουν πουθενά. Πάντα έτρεχα. Όταν ήρθε, όμως, η μικρή προσαρμόστηκα στο πρόγραμμα που έπρεπε να έχει και στις ανάγκες της. Όλα μπήκαν στη θέση τους αυτόματα. Έχεις αναπτύξει και φοβίες τώρα με το μωρό; Όχι. Τουλάχιστον όχι ακόμα, δεν ξέρω αν στο μέλλον μού βγουν. Αλλά όλες οι φίλες μου μού είπαν ότι θα αναπτύξω κάποια στιγμή. Όμως από την αρχή δεν φοβόμουν καθόλου με το μωρό! Την έπιανα, την έκανα μπάνιο, τη γύρναγα άνετα, δεν φοβόμουν.
Πηγή:όμικρον

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved