Γιώργος Δασκουλίδης: «Το κύκλωμα πολεμά το λαϊκό τραγούδι»
Showbiz

Γιώργος Δασκουλίδης: «Το κύκλωμα πολεμά το λαϊκό τραγούδι»

O Γιώργος Δασκουλίδης λέει πως είναι λαϊκός τραγουδιστής, αλλά ξέρει κι εκείνος ότι το λαϊκό τραγούδι δεν αγαπιέται πια όπως παλιά.

«Αγαπιέται από τον κόσμο, αλλά όχι από τα ραδιόφωνα.... Από το κύκλωμα. Ο κόσμος αγαπάει το λαϊκό τραγούδι, αλλά το ραδιόφωνα και το «κύκλωμα» προσπαθούν να το πολεμήσουν. Τον λόγο δεν μπόρεσα να τον καταλάβω. Το καταφέρνουν μέχρι κάποιο σημείο. Μπορεί να θίγουν ή να πληγώνουν καλλιτεχνικά κάποιους τραγουδιστές, αλλά τα λαϊκά τραγούδια περνάνε στον κόσμο. Το βλέπω καθημερινά. Αν πας σε οποιοδήποτε μαγαζί, όχι μόνο στο δικό μας ο κόσμος τα ζητάει και σε club. Αν ρωτήσεις τον κόσμο «Τι τραγούδι θες ν' ακούσεις;», δεν ακούς κανέναν να σου πει ένα ποπ τραγούδι. Άρα, πώς γίνεται η νεολαία που είναι 18,20,22 χρονών να ζητάει λαϊκά τραγούδια ν' ακούσει και τα ραδιόφωνα παίζουν ποπ; Δεν έχει καμιά λογική. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιθανόν να υπάρχουν κάποια άλλα συμφέροντα που παίζουν ρόλο, Δεν ξέρω. Ίσως» τόνισε στο Χάι.

-Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Ξεκινάνε πολλοί από αυτό. Εσύ πως το βλέπεις όλο αυτό;

«Είμαι υπέρ του διαδικτύου αλλά και της ενημέρωσης του κόσμου. Να μαθαίνει ο κόσμος εύκολα και φθηνά. Στην Ελλάδα δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που το διαδίκτυο έχει τόσο μεγάλη δύναμη. Να μπορεί να φτάσει στον κόσμο. Αν δεν υπάρχουν τα ραδιόφωνα, πολύ δύσκολα θα φτάσεις από το διαδίκτυο. Με το διαδίκτυο λέω πως παίζεις τζόκερ. Παίζεις ένα τραγούδι, το βγάζεις και μπορεί να περάσει κατευθείαν στον κόσμο ή να μην ακουστεί ποτέ. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Καλό είναι που υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα κάνει και κακό γιατί βγαίνει και πολλή σαβούρα. Ο καθένας αυτή τη στιγμή, μπαίνει σ' ένα home studio κάνει ένα τραγούδι και λέει «είμαι τραγουδιστής, κάνω τραγούδια και είμαι επαγγελματίας». Δεν είναι έτσι."

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved