Πέτρος Γυφτόπουλος: Η Αυστραλία και οι δυσκολίες
Showbiz

Πέτρος Γυφτόπουλος: Η Αυστραλία και οι δυσκολίες

Ο Πέτρος Γυφτόπουλος έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αυστραλία με την σύζυγό του. Είχανε κάποιο δικό τους εκεί;

«Όχι, δεν είχαμε κανένα συγγενή ή γνωστό, ήταν όμως μία από τις χώρες που ζητούσαν χημικούς μηχανικούς, προσφέροντας ικανοποιητικό μισθό και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Επειδή, λοιπόν, η εξειδίκευσή μου βρισκόταν στη λίστα επαγγελμάτων σε ζήτηση στην Αυστραλία, είχα το δικαίωμα να κάνω αίτηση για μόνιμη βίζα. Έπειτα από εννέα μήνες προετοιμασίας και εξετάσεων, η βίζα εγκρίθηκε. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολη αν πληροίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Το βασικό είναι να ξέρει κανείς καλά αγγλικά και να έχει πτυχίο και εξειδίκευση στα επαγγέλματα που ζητά η αυστραλιανή κυβέρνηση» τόνισε στο People.

-Συναντήσατε δυσκολίες προσαρμογής;

«Γενικά, για ένα τόσο μεγάλο βήμα σε μια χώρα τόσο μακριά, τα πράγματα μας ήρθαν καλύτερα από ό,τι τα περιμέναμε. Η μοναδική μας δυσκολία ήταν ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε μία πραγματικότητα όπου οι γονείς και οι φίλοι μας ήταν απόντες. Ευτυχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκόλυναν τη μετάβαση αυτή και επιπλέον τα τελευταία δύο χρόνια γνωρίσαμε πολύ όμορφους ανθρώπους, που μας αγκάλιασαν σαν οικογένειά τους.»

-Ωστόσο τι θα έλεγες ότι σου λείπει πιο πολύ από τη ζωή σου στην Ελλάδα;

«‘Εκτός από την οικογένειά μου, μου λείπουν οι φίλοι μου, αλλά και το μέρος που μεγάλωσα, η Γλυφάδα. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην πατρίδα πήρα μια γερή γεύση, που ελπίζω να μου κρατήσει κάνα δυο χρόνια.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved