Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Απέχω πολύ από το να ονομάσω τον εαυτό μου σκηνοθέτη»
Showbiz

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Απέχω πολύ από το να ονομάσω τον εαυτό μου σκηνοθέτη»

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σε συνέντευξή του μίλησε για την αγάπη του στην υποκριτική αλλά και στην σκηνοθεσία.

Υποκριτική και σκηνοθεσία. Προς ποια κατεύθυνση κλίνετε περισσότερο και γιατί;

Είμαι ηθοποιός και είναι αυτό που έχω σπουδάσει, αυτό είναι το επάγγελμα, η τέχνη και η επιστήμη μου. Η σκηνοθεσία είναι μία άλλη επιστήμη που εγώ διδάσκομαι εμπειρικά μέσα από το «ανοιχτό πανεπιστήμιο» των συνεργασιών και των παρατηρήσεών μου από την θέαση παραστάσεων... Μου αρέσει πολύ, αλλά στη σκέψη μου για το πόσο σωστά και καταρτισμένα πρέπει να είναι τόσο σοβαρά πράγματα, απέχω πολύ από το να ονομάσω τον εαυτό μου σκηνοθέτη.

Σας έχει τύχει ποτέ να σκηνοθετείτε και παράλληλα να παίζετε σε μια παράσταση; Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να τα κάνει και τα δυο;

Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Πρώτα απ’ όλα δεν χαίρεσαι τίποτα από τα δύο ολοκληρωτικά. Το ένα έρχεται να θολώσει το άλλο. Το έχω κάνει, δεν το θεωρώ εύκολο. Ιδανικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Πιστεύετε πως το θέατρο είναι μια διέξοδος και μπορεί να βγάζει έστω παροδικά τους πολίτες από τη μιζέρια της καθημερινότητας και της εποχής;

Ναι το πιστεύω και είναι ακόμα καλύτερο όταν συμβαίνει να μην είναι παροδική αυτή η «έξοδος». Συμβαίνει το θέατρο να κάνει καλό στους θεατές του πολλές φορές, να τους μετακινεί και να τους βγάζει δραστικά από την μιζέρια. Να δίνει δύναμη και όπλα για να πολεμήσει κάποιος πιο ουσιαστικά την μαυρίλα της εποχής.

Πώς οραματίζεστε τη ζωή σας σε 10 χρόνια;

Δεν έχω ιδέα! Εύχομαι να είμαι υγιής και ευτυχισμένος και να έχω κάνει επιλογές που θα με κάνουν περήφανο.

Ποιά είναι τα χόμπι σας;

Ζωγραφίζω, διαβάζω βιβλία και κόμιξ, θα θελα να παίζω video games αλλά δεν το κάνω γιατί κολλάω εύκολα με κάτι τέτοια.

Πηγή:orathessaloniki

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved