Αλέκος Συσσοβίτης: «Ήμουν άθρησκος ενώ τώρα είμαι αγνωστικιστής»
Showbiz

Αλέκος Συσσοβίτης: «Ήμουν άθρησκος ενώ τώρα είμαι αγνωστικιστής»

Για τον έρωτα, πώς τον βιώνει αλλά και πώς μέχρι τώρα έχει «γλιτώσει» τον γάμο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
«Πρωταρχικό. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, πρέπει να ερωτευτεί για να αναπαραχθεί. Κανείς δεν μπορεί να πα «όχι» στον έρωτα, ο οποίος έρχεται όποτε το πεπρωμένο μας ορίζει. Αυτή είναι και η μαγεία του. Δεν ερωτεύομαι συχνά. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να βρίσκονται μέσα σε ένα περιβάλλον ερωτικό, οπότε αυθυποβάλλονται. Εγώ δεν το έχω αυτό. Είμαι δύσκολος, αλλά έχω ζήσει δύο-τρεις φορές δυνατά συναισθήματα που με ικανοποίησαν. Βέβαια, αυτό δεν σταματάει ποτέ, αλλά όσο μεγαλώνουμε, κουβαλώντας τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες στις ερωτικές μας δοκιμές κρατάμε μικρό καλάθι»


Είναι πόλεμος ο έρωτας;
«Εκ φύσεως. Τα δύο φύλα είναι αντίθετα, έλκονται : και απωθούνται, οπότε θα υπάρχει αγάπη και μίσος, πόλεμος και ειρήνη. Ο έρωτας είναι τόσο καταλυτικοί, που πρέπει να περάσει από μία περίοδο τεράστιας έλξης και εξάρτισης που μας δημιουργεί μία αίσθηση κινδύνου. Η ταυτότητα μας πατάει σε κινούμενη άμμο. Αν είσαι παρορμητικός, θες να βουτήξεις στη δίνη που σε πίνει, αν όχι, θες να αντισταθείς. Εγώ είμαι παρορμητικός και βουτάω με οποιοδήποτε κόστος»


Πώς και απέφυγες τον γάμο;
«Είχα μεγάλες επιφυλάξεις έως και προκαταλήψεις απέναντι στον γάμο. Δεν ήθελα να ζήσω τη φθορά που επέρχεται σης σχέσεις με αυτόν, και αυτό με έκλεινε σε μία μοναχικότητα. Δείλιαζα να δοκιμάσω κάτι το οποίο εκ των προτέρων θεωρούσα ότι θα τελειώσει. Μπορεί και να ήταν λάθος επιλογή, ίσως έπρεπε να το βιώσω και να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Το ωραίο στη ζωή για τον άνθρωπο είναι να αναθεωρεί, να έχει το σθένος να γίνεται πιο μετριοπαθής να παραμένει παρορμητικός αλλά όχι απόλυτός Ήμουν άθρησκος ενώ τώρα είμαι αγνωστικιστής. Αν μη η άλλο, δεν αρνούμαι πια. Το ίδιο συμβαίνει και με τον γάμο», λέει στο ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved