Κοντολάζος: «Είμαι αυτοδίδακτος, δεν έχω πάει σε σχολή για να μάθω να τραγουδάω»
Showbiz

Κοντολάζος: «Είμαι αυτοδίδακτος, δεν έχω πάει σε σχολή για να μάθω να τραγουδάω»

Ο Δημήτρης Κοντολάζος σε συνέντευξή του μίλησε για τη καριέρα του και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν.

Ποιοι συνθέτες σε βοήθησαν στην καριέρα σου;

Αναμφισβήτητα ο Τάκης Σούκας, ο οποίος, όταν εμφανιζόμουν μαζί του στη Φαντασία ως «μικρός» τραγουδιστής, με ρώτησε αν ήθελα να τραγουδήσω λαϊκά σε μια όχι μεγάλη εταιρία, την Polyfon. Του είπα «ναι» και μια μέρα στο σπίτι του με ρώτησε τι να μου γράψει. Του απάντησα: «Ένα κομμάτι σαν το “Όλα σε θυμίζουν” της Χαρούλας Αλεξίου». Ύστερα από λίγο καιρό με φωνάζει και μου δίνει το «Μου λείπεις εσύ» και στη συνέχεια το «Μια ιστορία». Ο δίσκος πήγε πάρα πολύ καλά και τον επόμενο χρόνο κάναμε δεύτερο άλμπουμ που έβγαλε κι άλλα σουξέ όπως το «Αν μ' αγαπούσες λίγο», το «Δεν μπορεί, δεν μπορεί» και το «Ημασταν θεοί».

Στον Σούκα χρωστάω το ότι με έβγαλε δισκογραφικά στο λαϊκό τραγούδι και ήταν ο πρώτος που μου έγραψε μεγάλες επιτυχίες. Τον ευχαριστώ χίλιες φορές, όπως και τους στιχουργούς Ηρακλή Παπασιδέρη και Νίκο Λουκά, οι οποίοι έγραψαν τους στίχους εκείνων των τραγουδιών μου, που έγιναν κλασικά και τα ερμηνεύω ακόμη. Επίσης, μεγάλες επιτυχίες μού έγραψαν ο Αντώνης Ρεπάνης, το «Σου φωνάζω να 'ρθεις», και, βέβαια, ο φίλος μου ο Αλέκος Χρυσοβέργης με τον Σπύρο Γιατρά, με τους οποίους έκανα μεγάλα σουξέ όπως είναι τα «Όλα τα 'δωσα για σένα», «Κάνε μου σινιάλο», «Αν το λες αυτό αγάπη», «Συγνώμη, μάνα μου», «Μην κάνεις όνειρα για μένα». Και βέβαια θέλω να αναφέρω τη συνεργασία μου με τον Τάκη Μουσαφίρη, που μου έδωσε πολύ ωραία κομμάτια, όπως τα «Εγώ δεν ήμουνα αλήτης», «Δυο καράβια τσακισμένα», «Δεν το παίζω τρελός», αλλά κι εκείνη με τον φίλο μου Νίκο Καρβέλα, τον οποίο ξέρω προτού γνωρίσει την Αννα Βίσση, ο οποίος μου έγραψε τα «Λυπήσου με», «Δε μ' αγαπάς».

Ποιος ή ποια συνάδελφός σου σε έχει εντυπωσιάσει με τον άψογο επαγγελματικό τρόπο που κάνει τη δουλειά του;

Η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Πάριος. Είδα πόσο καλλιτέχνες είναι, πόσο αγαπάνε τη δουλειά τους, το πάθος που είχαν και τι νοικοκυρεμένα πράγματα έκαναν. Θα πρέπει να σου πω πως όλα αυτά τα καλά που είχαν τα πήρα κι εγώ, για μένα ήταν δάσκαλοι χωρίς να το ξέρουν. Μάλιστα ο Ζαμπέτας, με τον οποίο είχα μία αξέχαστη καλοκαιρινή σεζόν στη Φαντασία μαζί με τη Ρένα Πάντα και την Έλενα Κωστή, όπου όλοι κάναμε πάλκο με δικά του τραγούδια, με αποκαλούσε «μεγάλο κλέφτη». «Κοντολάζο, είσαι ο μεγαλύτερος κλέφτης. Ακούς, κλέβεις και κάνεις δικό σου χωρίς να σε παίρνουν χαμπάρι» μου έλεγε με το χαρακτηριστικό ύφος του, επειδή μελετούσα τον τρόπο με τον οποίο τραγουδούσαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Άλλωστε, είμαι αυτοδίδακτος, δεν έχω πάει σε σχολή για να μάθω να τραγουδάω.

Τελικά, όπως λένε, έχεις κάνει δική σου «σχολή ερμηνείας», με τον ξεχωριστό τρόπο που τραγουδάς.

Αυτό που λες το έχουν ομολογήσει πολλοί συνάδελφοι. Ανάμεσά τους ο Σταμάτης Γονίδης, ο Πάνος Κιάμος και ο Τριαντάφυλλος, που έχουν πει «μελέτησα τον Κοντολάζο».

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved