Στέλιος Μάινας: «Οι άνθρωποι γεννάνε τις εποχές»
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Οι άνθρωποι γεννάνε τις εποχές»

Ο Στέλιος Μάινας ερμηνεύει τον Κρέοντα στην «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ για το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχουμε σήμερα Κρέοντες και Αντιγόνες;

«Μικρούς Κρέοντες και μικρές Αντιγόνες - υπάρχουν παντού, εν σπέρματι. Οχι όμως στο μέγεθος της τραγωδίας. Κι αν οι Κρέοντες είναι πολλοί, οι Αντιγόνες λιγοστεύουν» τόνισε στο Βήμα.

-Ποιο είναι το κίνητρο αυτής της Αντιγόνης;

«Μια προσωπική αίσθηση καθήκοντος και αυτολύτρωσης. Κι αυτό είναι που δεν κατανοεί ο Κρέων. Η Αντιγόνη ό,τι κάνει δεν το κάνει για να το πει ή να το διαφημίσει. Αυτές ήταν πράξεις γενναιότητας και αυτοθυσίας άλλων εποχών».

-Οι εποχές γεννάνε τους ανθρώπους;

«Οχι. Οι άνθρωποι γεννάνε τις εποχές. Ολοι έχουμε σπέρματα από τους πατεράδες και τους παππούδες μας, αλλά είμαστε τρομαγμένοι. Ο τρόμος σε συνέχειες είναι ο χειρότερος σύμβουλος γιατί μας κάνει να γινόμαστε όλο και πιο άτολμοι, πιο φοβισμένοι. Είναι ο χειρότερος εχθρός μας».

-Πώς φτάσαμε ως εδώ;

«Δημιουργήθηκε μια μεσαία τάξη, πιο ισχυρή, που ανέτρεψε τα παγκόσμια δεδομένα. Διότι μεσαία τάξη έχει δημιουργηθεί την τελευταία εικοσαετία και στον Τρίτο Κόσμο. Οταν η Κίνα δημιουργεί τον μέσο Κινέζο, είναι σαφές ότι θα συμπιεστεί το κέρδος του μέσου Ευρωπαίου και του μέσου Αμερικάνου, και μαζί συμπιέζει την ελπίδα για κάτι καλύτερο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved