Νίκος Κουρής: «Θα έπαιρνα… χρυσό με τέτοιες αποστάσεις που τρέχω εδώ και είκοσι χρόνια»
Showbiz

Νίκος Κουρής: «Θα έπαιρνα… χρυσό με τέτοιες αποστάσεις που τρέχω εδώ και είκοσι χρόνια»

Σε μόνιμη καλλιτεχνική αναζήτηση βρίσκεται ο Νίκος Κουρής ο οποίος φέτος υποδύεται τον «Ηρακλή» στο θέατρο. Ο ίδιος μιλάει για τη νέα αυτή καλλιτεχνική πρόκληση αλλά και για παλιότερες δουλειές του για τις οποίες νιώθει περήφανος!

Θα μπορούσες να μας εκπροσωπήσεις στο Ρίο ως... μαραθωνοδρόμος, αφού μετά την μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα με την «Ορέστεια» ξεκίνησες ξανά παραστάσεις με τον «Φάουστ» και κάνεις πρόβες στον «Ηρακλή» και στο «1984» του Οργουελ, για να ακολουθήσει ο «Ιβάνοφ» του Τσέχοφ...

Θα έπαιρνα... χρυσό με τέτοιες αποστάσεις που τρέχω εδώ και είκοσι χρόνια, χωρίς να έχω πάρει ανάσα. Πάντα έτρεχα, αλλά όντως φέτος πρόκειται για κανονικό μαραθώνιο!

Ο «Φάουστ», αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς πέρυσι, επέστρεψε δυναμικά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και είναι sold out. Σε χαροποιεί;

Πρόκειται για μια ευτυχισμένη θεατρική εμπειρία και χαίρομαι που αγκαλιάστηκε με τόση θέρμη από το κοινό. Κλείσαμε με sold out πέρυσι και μόλις έμαθα με χαρά πως και φέτος είμαστε sold out μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Είναι μια παράσταση-πρόταση που υπέγραψε η Κατερίνα Ευαγγελάτου και φωτίζει με δεινότητα το έργο του Γκαίτε. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα ο Φάουστ και είμαι πολύ τυχερός που έχω εξαιρετικούς συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό τον Αργύρη Πανταζάρα στον ρόλο του Μεφιστοφελή, αλλά και τους Αμαλία Νίνου, Στέλλα Βογιατζάκη, Ερρίκο Μήλιαρη, Αγησίλαο Μικελάτο, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Χρήστο Βασιλόπουλο! Η κούραση είναι μεγάλη, μια και παράλληλα με την Ευαγγελάτου και τον Πανταζάρα ετοιμάζουμε το σπουδαίο «1984» του Τζορτζ Οργουελ για το Νέο Θέατρο Βασιλάκου, ενώ προχωρούν και οι πρόβες του «Ηρακλή».

Όταν έκανες τον κάπτεν Χουκ στον «Πίτερ Παν», μου έλεγες ότι ήταν ένα «δώρο» για τον γιο σου τον Πέτρο! Φαντάζομαι ότι τώρα θα χαίρεται πολύ που υποδύεσαι τον Ηρακλή.

Για το αγόρι μου τον έκανα τον κάπτεν Χουκ και για εκείνον κάνω τώρα και τον Ηρακλή που δίνει μάχες, που επιτυγχάνει άθλους, που δείχνει ότι με τις δοκιμασίες προχωράς μπροστά και ότι δεν πρέπει να καταθέτεις τα όπλα! Ερχεται με τους φίλους του στις πρόβες και καμαρώνει - αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Του κάνω «δώρο» παραστάσεις που μπορεί να δει και εκείνος με γεμίζει με αληθινή ευτυχία.

Η παράσταση «Ο Ηρακλής και οι 12 Άθλοι» απευθύνεται μόνο σε παιδιά, Νίκο;

Σε μικρά και... μεγαλύτερα παιδιά! Είναι μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά-κοστούμια του εξαιρετικού Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και με πολλά όμορφα τραγούδια που έφτιαξαν ο Γιώργος Θεοχάρης με τη Νίκη Παπαθεοχάρη.

Τον ίδιο ρόλο, στο ίδιο θέατρο, το «Pantheon», έπαιξε δύο χρόνια πριν ο Σάκης Ρουβάς, που έχει δεχτεί πολλά πυρά γιατί έκανε θέατρο.

Δεν τον έχω δει τον Σάκη, αλλά ξέρω πως δουλεύει πολύ σκληρά και σοβαρά για όποιο «στοίχημα» βάζει. Άκουσα ότι ήταν καλός και στις «Βάκχες» και στον «Ηρακλή» και δεν την καταλαβαίνω αυτή τη μανία κάποιων να κρίνουν κάποιον που θέλει να δοκιμαστεί σε κάτι καινούργιο και να σηκώσει τον πήχυ. Εγώ αυτούς που δουλεύουν σκληρά και δεν κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού τους χαίρομαι. Γιατί δεν κάνει ο καθένας τη δουλειά του και να πάψει αυτό το... εθνικό σπορ μας, το κουτσομπολιό; Όλοι κρίνουν και επικρίνουν κι όλοι κουτσομπολεύουν, όλοι είναι ειδήμονες. Σίγουρα έχουμε μια άποψη για κάτι, αλλά γιατί πρέπει να τη διατυμπανίζουμε και να κουνάμε το δάκτυλο; Χάνουμε χρόνο έτσι...

Δέχτηκε πολλά πυρά και η... πειραγμένη «Ορέστεια». Μάλιστα, μια κριτική πρότεινε στον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά να πάει στο σπίτι του. Πώς το σχολιάζεις;

Άγριο κι άδικο! Τρόμαξα με όλο αυτό το «σκηνικό», δεν σ’ το κρύβω. Το βρήκα δυσβάσταχτο. Παλέψαμε πολύ γι’ αυτή την παράσταση με παραγωγό μας τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο και με «Εθνική Ελλάδος» πρωταγωνιστών, για να βγει ο όποιος κριτικός να μας απαξιώσει και να... στείλει τον Χουβαρδά στο σπίτι του. Να έχει ο καθένας τις αντιρρήσεις του, ναι! Να πει ότι δεν του άρεσε κάτι στη σκηνοθετική ματιά, την υποκριτική μας, ναι, αλλά να γίνουν τόσο ακραίες, άγριες επιθέσεις το βρίσκω τραγικό. Ειλικρινά!

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved