Μάριος Ιορδάνου: «Το θέατρο είναι «τόπος» συνάντησης τεχνών, εποχών, ψυχών»
Showbiz

Μάριος Ιορδάνου: «Το θέατρο είναι «τόπος» συνάντησης τεχνών, εποχών, ψυχών»

Ο Μάριος Ιορδάνου έχοντας αφιερωθεί στη μεταφορά έργων σπουδαίων λογοτεχνών και ποιητών της Ελλάδας, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Διονύσιος Σολωμός, στη θεατρική σκηνή εντός και εκτός συνόρων της χώρας καθιστά όποιον παρακολουθεί τις παραστάσεις θαυμαστή του πολιτισμικού πλούτου της χώρας μας.

«Το θέατρο είναι «τόπος» συνάντησης τεχνών, εποχών, ψυχών. Είναι μία γλώσσα διεθνής, μία γλώσσα ουσίας και ως εκ τούτου δε χρειάζεται περιττά στολίδια. Πιστεύω στο θέατρο του Γκροτόφσκι, μία τέχνη όπου ο ίδιος ο ηθοποιός γίνεται το θέατρο, γίνεται το κείμενο, γίνεται το μήνυμα. Όταν δε, έχεις να υπηρετήσεις τόσο σπουδαία κείμενα, όπως αυτά του Νίκου Καζαντζάκη και του Διονύσιου Σολωμού, το θέατρο ξεπερνάει την πιο στενή του έννοια. Γίνεται φόρος τιμής στα πνεύματα αυτά που έφεραν την πνευματική αναγέννηση του τόπου μας και που είναι πνεύματα παγκόσμια», λέει στο Καρφί.

Όσο για το πώς νιώθει έχοντας σπουδαία ονόματα ως δασκάλους;
«Είχα την τύχη, στην αρχή κιόλας της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, να συναντήσω σπουδαίους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Θανάσης Βέγγος και πολλοί ακόμα. Άνθρωποι που λάτρευαν αυτό που έκαναν και που έβλεπαν τους νέους ανθρώπους με αγάπη. Όσο για τους «πνευματικούς» μου δασκάλους, όπως ο Καζαντζάκης, ο Νίτσε και ο Σολωμός, εύχομαι να προλάβω να τιμήσω όσους περισσότερους μπορώ μέσα από τις παραστάσεις μου. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης «μια αστραπή είναι η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved