Νένα Μεντή: «Νομίζω ότι δεν βολεύτηκα, μάλλον άβολη ήμουν, απροσάρμοστη»
Showbiz

Νένα Μεντή: «Νομίζω ότι δεν βολεύτηκα, μάλλον άβολη ήμουν, απροσάρμοστη»

Η Νένα Μέντη πρωταγωνιστεί στη «Δεύτερη φωνή» στο θέατρο Αποθήκη.

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι θεατρικά με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου. Συνήθως γράφουν κωμωδίες, αλλά μετά τον «Έβρο απέναντι», την «Αττική Οδό» και την κινηματογραφική ταινία «Οξυγόνο» επιστρέφουν με τπ «Δεύτερη φωνή». Το έργο δεν είναι μόνο δραματικό, αφού έχει και στοιχεία χιούμορ. Πρόκειται για μία σύγχρονη μέση οικογένεια με δύο παιδιά που ζει στην Κυψέλη. Η μάνα υπήρξε τραγουδίστρια, αλλά πάντα δεύτερη φωνή σε όλη της την καριέρα, και προβάλλει τις φιλοδοξίες της στην κόρη της. Μέσα από την οικογένεια καταγράφεται η πορεία της ιστορίας από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, όταν αυτοί οι άνθρωποι ήταν νέοι, ενώ θίγονται όλα τα θέματα του βολέματος, της αδιαφορίας, της μη αντίστασης, της αποδοχής ενός μοντέλου ζωής, του καταναλωτικού lifestyle που κατέληξε σε αυτή τη φούσκα που ζούμε. Το έργο έχει μεγάλη απήχηση, με τους θεατές που παρακολουθούν την παράσταση να μας λένε ότι είναι σαν να βλέπουν κομμάτια της ζωής τους»

Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το συγγραφικό δίδυμο των Ρέππα-Παπαθανασίου...
«Με τα χρόνια γίνεται σχέση αγάπης, εκτίμησης και θαυμασμού. Το παράδοξο είναι πως, ενώ γνωριζόμαστε 25 χρόνια, έχοντας κάνει τηλεόραση με τις «Τρεις Χάριτες» και το «Δις εξαμαρτείν», δεν είχαμε συναντηθεί στο θέατρο. Βέβαια, θα πρέπει εδώ να σημειώσω το πόσο εξαιρετική συνεργασία έχω με τον σκηνοθέτη της παράστασης, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον οποίο παρακολουθούσα χρόνια αλλά είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε θεατρικά»

Ο χαρακτήρας που υποδύεται, η Ρένα, πόσο κοντά είναι στον δικό της;
«Δεν έχω καμία σχέση με αυτή, ούτε και υπήρξα δεύτερη τραγουδίστρια. Αλλά κι επειδή έχω κόρη, δεν έχω καμία σχέση με το να περάσω φιλοδοξίες στο παιδί μου, να κάνω τα δικά μου «θέλω» τα «θέλω» του παιδιού, ούτε ανήκω σε αυτή την παρατημένη ελληνική πραγματικότητα. Γιατί μέσω της δουλειάς μου αγωνίζομαι, με τον δικό μου τρόπο, να κάνω πράγματα που έχουν ενδιαφέρον πρώτα για εμένα και μετά για τον κόσμο. Από χαρακτήρα, από τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι μου και από τη δουλειά μου δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν βολεύτηκα, μάλλον άβολη ήμουν, απροσάρμοστη. Δεν προσαρμόστηκα ποτέ σε κάποιους κανόνες που έχει η δουλειά που πρέπει να τους ακολουθήσει κάποιος αν θέλει να λέγεται επιτυχημένος», λέει στην εφημερίδα Αγορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved