Μικ Τζάγκερ: «Φτιάξαμε τους Rolling Stones για να παίζουμε blues»
Showbiz

Μικ Τζάγκερ: «Φτιάξαμε τους Rolling Stones για να παίζουμε blues»

Ο Μικ Τζάγκερ μίλησε για τους Rolling Stones και τη μπλουζ μουσική.

Τι θέλουν να εκφράσουν οι Rolling Stones με το «Blue & Lonesome»;

«Αυτό το άλμπουμ αποτελεί φόρο τιμής στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, αυτούς που μας παρακίνησαν να παίξουμε μουσική. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο φτιάξαμε αυτήν την μπάντα. Προσηλυτίζαμε το κοινό στα μπλουζ. Τελικά, αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα».

Στο στούντιο μπήκατε για να γράψετε καινούργια τραγούδια. Πώς προέκυψαν τελικά αυτές οι δώδεκα διασκευές;

Δοκιμάσαμε αρκετά καινούργια τραγούδια. Μια μέρα ένα από αυτά μάς κούρασε και αποφασίσαμε να παίξουμε ένα μπλουζ κομμάτι. Το ένα έφερε το δεύτερο, το δεύτερο το τρίτο και ούτω καθεξής. Έγινε γρήγορα αυτή η διαδικασία».

Σε κάποια από τα τραγούδια είναι έντονη η παρουσία της φυσαρμόνικας. Κύριε Τζάγκερ, ήσασταν έτοιμος να παίξετε τόσο πολύ φυσαρμόνικα;

«Στη ζωή μου δεν εξασκούμαι συχνά στη φυσαρμόνικα, είμαι λίγο τεμπέλης. Αν ήξερα ότι θα το κάναμε αυτό, θα είχα προετοιμαστεί για ολόκληρες εβδομάδες. Δεν είναι πολύ δύσκολο όργανο. Η μόνη δυσκολία είναι πως δεν είναι σαν την κιθάρα ή τα πλήκτρα όπου βλέπεις τι κάνεις. Δεν βλέπεις τις τρύπες. Μπορείς μόνο να τις νιώσεις με τη γλώσσα σου. Το ωραίο με το να παίζεις στο στούντιο είναι οι λεπτομέρειες που μπορείς να ακούσεις. Φοράω τα ακουστικά μου, έχω το μικρόφωνο της φυσαρμόνικας σε πολύ υψηλή ένταση και μπορώ να ακούσω κάθε λεπτή διαφορά στον ήχο. Σε αντίθεση με τις συναυλίες μας, όπου δεν γίνεται να ακούσω ούτε νότα».

Πηγή: tovima

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved