Θοδωρής Αθερίδης: «Αυτό που θέλω είναι να αφηγηθώ γοητευτικά την ιστορία»
Showbiz

Θοδωρής Αθερίδης: «Αυτό που θέλω είναι να αφηγηθώ γοητευτικά την ιστορία»

Σκηνοθετεί για τρίτη φορά στο σινεμά, αυτή τη φορά τoυς «Τέλειους ξένους», την ελληνική εκδοχή μιας ιταλικής κωμωδίας που έκανε θραύση στη χώρα της: τι θα μπορούσε να συμβεί αν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου επτά αποφάσιζαν να μοιραστούν μεταξύ τους όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που έρχονται στα κινητά τους;

Το αποτέλεσμα ισορροπεί με άνεση ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και την τρέλα, το όνειρο και την πραγματικότητα.

Οσο για τον Θοδωρή Αθερίδη, μέσα σε όλα, κάνει στην ταινία κάτι που δεν συνηθίζει: μαγειρεύει... Ποια η πραγματική του σχέση με τη μαγειρική;

«Καμία σχέση, μόνο μακαρόνια ξέρω να φτιάχνω, κι αυτά με έτοιμη τη σάλτσα. Πάντως για να δείξω ότι ως ηθοποιός μπορώ να μιμηθώ κάποιον που μαγειρεύει - δεν ξέρω αν το πέτυχα -, μιμήθηκα τον βιορυθμό εκείνου που μαγειρεύει. Αυτός που μιμείται τις φωνές, για παράδειγμα ο Γιώργος Μητσικώστας ενώ μιμείται τον Νίκο Χατζηνικολάου, κάνει ελάχιστες αλλαγές στην πραγματική του φωνή. Στην ουσία ο Μητσικώστας μιμείται τον ρυθμό του Χατζηνικολάου. Βέβαια, όταν κάνεις πολλές μιμήσεις υπάρχει πάντα ένας ενδόμυχος φόβος του ενδεχομένου να εγκλωβιστείς στη μίμηση που κάνεις. Δοκίμασε να κάνεις τον κεκέ για πολλή ώρα και θα δεις ότι θα κολλήσεις», λέει στην εφημερίδα Το Βήμα.

Όσο για το τι τελικά είναι σκηνοθεσία για τον ίδιο; «Δεν με ενδιαφέρει το πώς αλλά το τι. Το τι μου καθορίζει το πώς. Αυτό που θέλω είναι να αφηγηθώ γοητευτικά την ιστορία και η ιστορία μού δείχνει τον δρόμο για να κάνω όσο το δυνατόν πιο ωραίο το παραμύθι που θέλω να πω», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved