Μαρία Ιωαννίδου: Από μικρό παιδί στη σκηνή του Εθνικού
Showbiz

Μαρία Ιωαννίδου: Από μικρό παιδί στη σκηνή του Εθνικού

Για τα παιδικά της χρόνια αλλά και την πρώτη της επαφή με το θεατρικό σανίδι, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Μαρία Ιωαννίδου.

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια; Πού γεννηθήκατε;
«Γεννήθηκα στο Κολωνάκι, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο «Saint George Lycabettus». Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς στη Δεξαμενή. Για την ακρίβεια, δεν τα πέρασα όλα εκεί, αφού ο μπαμπάς μου, ο Δημήτρης, ήταν ζωγράφος στη Σχολή Καλών Τεχνών και ήθελε ένα σπίτι στη φύση και θέα. Ετσι, η οικογένειά μου μετακόμισε σε ιδιόκτητο χώρο στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Ζωγράφος ήταν και η μητέρα μου, ενώ είχα και έναν αδελφό μεγαλύτερο, τον Χρήστο»


Επομένως, είχατε εκ γενετής σχέση με την τέχνη.
«Από τότε που γεννήθηκα η αγάπη, ο έρωτας, η αφοσίωση, η στοργή, οτιδήποτε είχε να κάνει με μένα και τα αισθήματά μου είχε σχέση με τον χορό και με το θέατρο. Δεν επέλεξα ποτέ κάτι άλλο. Ημουν αποφασισμένη από πέντε χρονών! Ετσι, στα έξι, με πήγε η μαμά μου στη σχολή χορού της Σισμάνη και στη συνέχεια μπήκα στο Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου και έκανα παραστάσεις από τότε. Από μικρό παιδί έπαιξα στο θέατρο, με την Ελλη Λαμπέτη, την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Κάρολο Κουν. Στους «Ορνιθες» του Εθνικού έκανα ένα κοτοπουλάκι. Η μαμά μου αρρώστησε βαριά, εμφάνισε καρκίνο του μαστού, κάτι που το κληρονόμησα κι εγώ, και πέθανε σε ηλικία 50 χρονών. Αυτό μου κόστισε πολύ. Ηταν μια κούκλα και, όταν «έφυγε», έπαθα μεγάλο σοκ. Στη συνέχεια έχασα και τον πατέρα μου, 53 χρονών, και αργότερα και τον αδελφό μου στα 47 του από εγκεφαλικό. Ο Χρήστος ήταν πρωταθλητής αρσιβαρίστας, με προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου, και σφαιροβόλος. Προπονούσε νέους αθλητές», λέει στην Espesso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved