Λίνα Σακκά: «Είναι γραφτό µου να «γίνω» ξανά η εκδικητική αυτή γυναίκα»
Showbiz

Λίνα Σακκά: «Είναι γραφτό µου να «γίνω» ξανά η εκδικητική αυτή γυναίκα»

Από τις πιο χαρισµατικές ηθοποιούς της γενιάς της, η Λίνα Σακκά επέστρεψε δυναµικά στο θέατρο, µετά από µια περίοδο που είχε πατήσει pause για να µεγαλώσει τον µονάκριβο γιο της. Το καλοκαίρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην «κυρία της νύχτας» και τώρα ετοιµάζεται να «ντυθεί» και πάλι τη µοιραία γυναίκα-αράχνη Λιάνα Περέζ στην ανανεωµένη... version του έργου, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Κιβωτός» από τις Θεατρικές Σκηνές. Η ίδια µιλά για τον ρόλο που την κέντρισε ιδιαίτερα, για τις διαφορές της µε την ηρωίδα που πατάει επί πτωµάτων για να πάρει εκδίκηση, καθώς για το ότι η ζωή της είναι η προτεραιότητά της και όχι το σανίδι.  

Επιµένεις να γίνεις και πάλι γυναίκα-αράχνη...

Μετά το τέλος της «Κυρίας της νύχτας» στο θερινό «GazArte», είχα πιστέψει ότι θα άφηνα πίσω τη µοιραία Λιάνα Περέζ, την ηρωίδα του Γιάννη Μαρή. Τελικά, όµως, τη «συναντώ» εκ νέου, αφού η σκηνοθέτις µας Φρόσω Λύτρα «έκλεισε» µε τον Πάνο Κατσαρίδη των Θεατρικών Σκηνών µια ανανεωµένη παρουσίασή της, αυτή τη φορά στο θέατρο «Κιβωτός». Είναι γραφτό µου να «γίνω» ξανά η εκδικητική αυτή γυναίκα, που σκορπάει τον πόνο και τον θάνατο.

Ήσουν πολύ πειστική ως γυναίκα-αράχνη! Μήπως τελικά το... έχεις µέσα σου, Λίνα;

Το ότι καταφέρνω µέσα από τη σκληρή δουλειά και την πολύτιµη καθοδήγηση της Φρόσως να πείσω ως τέτοια µε γεµίζει χαρά, αλλά θα σ’ το χαλάσω! ∆εν υπήρξα ποτέ γυναίκα-αράχνη, δεν έζησα µε ίντριγκες και τόσο ακραία πάθη όπως αυτή - τα έζησα κι εγώ τα πάθη µου, αλλά µε όρια (σ.σ.: χαµογελά πονηρά). Με εξιτάρει να την υποδύοµαι και ζω κάτι που είναι τόσο έξω από µένα. Αυτή είναι η µεγάλη γοητεία αυτής της δουλειάς: ότι «αλλάζεις» ζωές και ότι δεν ζεις µόνο τη δική σου. Κάθε φορά που παίζεις σε µια παράσταση, «γίνεσαι» µια άλλη γυναίκα, µια διαφορετική ηρωίδα.


Η Λιάνα Περέζ ήταν αρχικά ηρωίδα στο οµώνυµο µυθιστόρηµα του Γιάννη Μαρή, που δηµοσιεύτηκε στην εφηµερίδα «Ακρόπολη» σε συνέχειες...

Ήταν η βασική ηρωίδα στο ερωτικό θρίλερ του που θεατροποίησε η Φρόσω Λύτρα, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία του µε έµπνευση. «Φωτίζει» µε δεινότητα την πολυτάραχη ζωή της µοιραίας γυναίκας που στη δεκαετία του ’50 εµφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας την κοσµική ζωή της Αθήνας. Σαν ένας «σκοτεινός άγγελος από την κόλαση», προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή, ψιθυρίζοντας το µοιραίο και σκοτεινό µυστικό της στα θύµατά της. Εξαιρετικά ενδιαφέρον πλάσµα!

Εκδικείται γιατί πόνεσε πάρα πολύ, έτσι;

Έχει πονέσει πράγµατι πολύ. Έχει δει την οικογένειά της να καταστρέφεται και να χάνεται από βρόµικα παιχνίδια. Κουβαλά ένα τεράστιο τραύµα από τα δεκαπέντε της, είναι σαν να έχει πεθάνει από τότε και µόνος της σκοπός είναι η εκδίκηση. Προσηλωµένη στον στόχο της, κάνει τα πάντα προκειµένου να τον πετύχει, πατώντας επί πτωµάτων, µε τον τρόπο που πάτησαν πάνω της παλιά.

Πηγη: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved