Αργύρης Πανταζάρας: «Πρέπει να μάχεσαι για να αρθρώσεις κάτι»
Showbiz

Αργύρης Πανταζάρας: «Πρέπει να μάχεσαι για να αρθρώσεις κάτι»

Oι επαγγελματικές επιλογές του Αργύρη Πανταζάρα έχουν σχέση με τις απόψεις του;

«Νομίζω ότι θέλω να κάνω δουλειές που να είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτό που θέλω να πω. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το θέμα είναι επίκαιρο. Μπορείς να μιλάς για την κρίση με τη φράση του Σαίξπηρ από τα Σονέτα, που λέει η Στεφανία: "Θυμήσου αγάπη μου να ζεις".

Έχει να κάνει με την ανάγκη της στιγμής, τη δική σου, του θεατή σου. Ναι, θεωρώ τυχερούς όσους καταφέρνουν να το κάνουν αυτό και δεν κάνουν θέατρο για να ψυχαγωγήσουν ή για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχαστούν. Γιατί τότε το θέατρο δεν έρχεται ως μετάδοση ευθύνης, ως ταρακούνημα, ως μετακίνηση, αλλά σαν μια φτηνή και εφήμερη παραίσθηση, ένα φτηνό ναρκωτικό για τον πόνο του άλλου. Ναι, πρέπει να μάχεσαι για να αρθρώσεις κάτι».

Ποιος είναι σήμερα ο Μεγάλος Αδελφός για τον Αργύρη Πανταζάρα;
«Αν και αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα έλεγα κάτι που είναι το πιο σταθερό αυτή τη στιγμή: Ο Μεγάλος Αδελφός είμαστε εμείς. Σήμερα δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει χώρα, δεν υπάρχει Ευρώπη. Υπάρχει κάτι άλλο. Εχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο και δεν είναι απλό να βγάλεις άκρη. Αυτό που με ανησυχεί και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα είναι να μην κοπεί ο παλμός απ' έξω. Να έχουμε στόχους, αλλά όχι τόσο εγωιστικούς».

Πώς βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον;
«Ελπίζω να έχω τη δύναμη να συνεχίσω και να μη χάσω τον λόγο που παλεύω. Οσο ψάχνεσαι, συνεχίζεις. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να απαλλαγώ από αυτό», λέει ο ηθοποιός στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved