Γιώτα Νέγκα: «Για μένα τα τραγούδια είναι η μνήμη μου, η ανάσα μου»
Showbiz

Γιώτα Νέγκα: «Για μένα τα τραγούδια είναι η μνήμη μου, η ανάσα μου»

Τα τραγούδια, όπως η Γιώτα Νέγκα με νόημα, είναι εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό.

Οι προσωπικές εμφανίσεις αποτελούν ταυτόχρονα και μια προσωπική εξομολόγηση για έναν καλλιτέχνη;
«Βέβαια. Κάθε μας εμφάνιση στη σκηνή εμπεριέχει μέσα της μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας, είναι ο εαυτός μας. Είναι μια εξομολόγηση, είναι μνήμες, είναι εικόνες που μοιραζόμαστε με το κοινό, χωρίς όμως να δίνουμε εξηγήσεις»

Είναι έντονη η έλλειψη της ασφάλειας όταν ένα ολόκληρο μουσικό πρόγραμμα στηρίζεται πάνω σε μόνο έναν καλλιτέχνη;
«Στο προσωπικό πρόγραμμα δεν είναι ότι εκτίθεσαι περισσότερο, είναι ότι καλείσαι να φτιάξεις ένα ολόκληρο σύμπαν που να χωράει εσένα μέσα και να καταφέρεις να γίνεις ο φορέας, ώστε αυτό το σύμπαν να μεταφερθεί στον ακροατή με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο είναι ισότιμα σημαντικό το να μοιράζεσαι και να μπολιάζεσαι από έναν συνεργάτη»

«Τα τραγούδια που λες...» είναι ο τίτλος της νέας σας μουσικής παράστασης. Τι είναι για σας, λοιπόν, τα τραγούδια;
«Για μένα τα τραγούδια είναι η μνήμη μου, η ανάσα μου μ’ έναν τρόπο, είναι το χθες μου, το σήμερα και το αύριο που θέλω να πάω. Ζω μαζί τους, είναι ο τρόπος έκφρασής μου, είναι δομικό υλικό της ύπαρξής μου»

Και στο κοινό αίσθημα, στην κοινωνία, τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν τα τραγούδια;
«Τα τραγούδια είναι εκείνη η μορφή τέχνης που μπορεί να προκαλέσει την πιο άμεση αντίδραση, που μπορεί να φέρει ένα γέλιο, ένα δάκρυ, μια αγκαλιά με τον διπλανό σου, μπορεί να σου δώσει απαντήσεις, να σου δώσει δύναμη, να σε λυτρώσει. Είναι πάρα πολύ σπουδαία η επίδραση της μουσικής στη ζωή μας. Πόσω μάλλον όταν αυτή η μουσική συνοδεύεται από τους τόσο σπουδαίους στίχους που έχουν γράψει οι Ελληνες ποιητές», λέει η ίδια στο Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved