Γ. Χωραφάς: «Είναι αδύνατον να είσαι ταυτόχρονα σταρ και ουσιαστικός άνθρωπος. Λίγοι το καταφέρνουν»
Showbiz

Γ. Χωραφάς: «Είναι αδύνατον να είσαι ταυτόχρονα σταρ και ουσιαστικός άνθρωπος. Λίγοι το καταφέρνουν»

Ο Γιώργος Χωραφάς είναι από τους λίγους Έλληνες ηθοποιούς που έκαναν διεθνή καριέρα και μάλιστα με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Όμως, όπως ο ίδιος εξηγεί, δεν θέλησε ποτέ να γίνει σταρ του Χόλιγουντ γιατί απλά, προτίμησε την ουσία της ζωής...

Μιλώντας για µύθους, για σταρ, η εποχή µας τους ευνοεί;

Το ίντερνετ έχει δηµιουργήσει µια αλλαγή: σου επιτρέπει να επικεντρωθείς σε πολύ συγκεκριµένα πράγµατα, που ενδιαφέρουν εσένα. ∆εν ευνοεί τη µαζική κουλτούρα την οποία χρειάζονταν οι σταρ για να αποσπούν την προσοχή του µεγάλου κοινού. Φυσικά συνεχίζει να υπάρχει το σινεµά µεγάλης κατανάλωσης, στην Αµερική κυρίως, αλλά και στην Ινδία. Όµως ταυτόχρονα ο κινηµατογράφος µοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο ατοµική, εξειδικευµένη υπόθεση για τον κάθε θεατή.

Εσάς, πάντως, µάλλον δεν σας ενδιέφερε ποτέ ιδιαίτερα το star system. Προτιµούσατε την απλότητα και την ουσία...

Ακριβώς αυτό, µε ενδιαφέρει η ουσία των πραγµάτων. Υπάρχουν τόσα που δεν γνωρίζω και χρειάζοµαι χρόνο να τα προσεγγίσω, να τα µάθω και να τα ζήσω... Αν µπεις στο παιχνίδι του star system, µιλάµε για δουλειά πλήρους απασχόλησης! Φτιάχνεις µια κανονική επιχείρηση, δηλαδή, στην οποία καµιά δεκαριά άνθρωποι γύρω σου ζουν κυριολεκτικά µέσα από τη δική σου δηµοσιότητα. Σίγουρα, αυτό είναι κάτι που σου δίνει δύναµη, όµως σου αφαιρεί τεράστιο κοµµάτι ευελιξίας και ελευθερίας, κάτι που εγώ δεν θέλησα ποτέ. Υπήρξαν περιπτώσεις που µου πρότειναν να ακολουθήσω αυτή την πορεία. Όµως, ήξερα ενστικτωδώς ότι είµαι ένα άγριο ζώο και δεν αντέχω να εγκλωβιστώ σε αυτό, να γίνω δηλαδή ο βασιλιάς µιας µικρής κοινότητας και να έχω πλάνα και οικονοµικές συµµαχίες και δυο-τρεις κόουτς - έναν για την υποκριτική, άλλον για τη δίαιτα. Όλο αυτό... δεν είµαι εγώ. ∆εν καυχιέµαι και δεν παριστάνω τον «ουσιώδη», άλλωστε δεν είναι αδύνατον να είσαι ταυτόχρονα σταρ και ουσιαστικός άνθρωπος. Λίγοι, όµως, το καταφέρνουν. Το σύστηµα τους καταπίνει. ∆εν θέλησα να χάσω τον χρόνο και τη ζωή µου µε αυτά.

Τι σας φέρνει η λέξη «χρόνος» στον νου;

Έλλειψη!

Οι λέξεις «φιλία» και «έρωτας»;

Φιλία ίσον... προτεραιότητα. Ερωτας... ίσον µέθη!

Και η «πατρότητα»;

Η πατρότητα είναι αυτό που νικάει τη θνητότητα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved