Μαρία Αλιφέρη: «Το μεγάλο δώρο στη δουλειά μου είναι η αγάπη του κόσμου»
Showbiz

Μαρία Αλιφέρη: «Το μεγάλο δώρο στη δουλειά μου είναι η αγάπη του κόσμου»

Η Μαρία Αλιφέρη σέβεται το θέατρο και τους θεατές. 

Η ηθοποιός επέστρεψε με την «Εξομολόγηση» και δεν κρύβει ότι είχε αρκετούς δισταγμούς γι’ αυτό.

Πώς αποφασίσατε να πείτε «Ναι» στην παράσταση;

«Είχα πολλούς δισταγμούς. Μετά από τέτοια διαδρομή και τόση πείρα, είχα δισταγμούς υπό την έννοια ότι ένιωθα πως ήμασταν στα όρια της ύβρεως με το να μπαίνουμε σε έναν Ρίτσο και να βάζουμε κείμενα, να τολμάμε να δραματοποιούμε, να προσωποποιούμε. Γιατί ο Ρίτσος είναι αυτός που είναι, δεν το συζητάμε. Στην αρχή ένιωθα δέος, αλλά το αντιμετωπίσαμε με τόσο σεβασμό και τόση ευθύνη όλοι που ελπίζω να μας συγχωρεί. Έχει παιχτεί και εδώ και στο εξωτερικό δεκάδες φορές. Ποτέ δεν έχουν τολμήσει κάτι τέτοιο. Να βάζεις κείμενο, να βάζεις πρόσωπα, να μπαίνεις στο υποσυνείδητο του Ρίτσου και να φαντάζεσαι τι θα ήθελε να πει»

Δεν είχατε αφήσει το θέατρο, σας βλέπαμε και ήσασταν πάντα στο κομμάτι του θεάτρου.

«Από μαθήτρια στη σχολή, μέχρι τώρα. Απλώς η τηλεόραση είναι τόσο ισχυρή λόγω του μεγάλου βεληνεκούς που έχει, που σκιάζει το θέατρο. Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Δεν ανταλλάσσεται. Λατρεύω την τηλεόραση, την αγαπώ, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το θέατρο. Η ανάσα του θεατή, η ζωντανή επικοινωνία μαζί του, δεν ανταλλάσσεται με τίποτα».

Πόσο μαγικό είναι να σας πλησιάζει ο κόσμος και να σας μιλάει μετά από τόσα χρόνια;

«Κορυφαίο. Το μεγάλο μου δώρο στη δουλειά, είναι η αγάπη του κόσμου»

Σας σταματάνε στο δρόμο; Σας μιλάνε;

«Συνέχεια. Κι ο τρόπος που μου μιλάνε με συγκινεί. Έκανα και κάνω όσο μπορώ καλύτερα τη δουλειά μου. Μου λένε ένα διαρκές «ευχαριστώ» κι αναρωτιέμαι «Τι έχω κάνει; Τι έχω δώσει;» Αυτή η αγάπη είναι σαν ασπίδα που με προστατεύει»

Παίζει ρόλο όμως και το πώς είστε εσείς. Είστε ένας άνθρωπος γλυκός, ευγενικός, δεν έχετε κρατήσει τουπέ, ούτε αυτό το «ψωνίστικο» στιλ.

«Ούτε με σφαίρες. Από την πρώτη στιγμή, ότι δουλειά και να έκανα, από ένα παιχνίδι μέχρι μια τραγωδία, είχα πάντα στο νου μου και στην ψυχή μου να δώσω κάτι στον κόσμο. Όχι να κάνω αυτό που θέλει, αλλά να ωφεληθεί. Αυτό είναι η μόνιμή μου έννοια» είπε στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved