Κυριακή Δερεμπέη: «Σέβομαι όλα τα είδη μουσικής και δεν απορρίπτω κανένα»
Showbiz

Κυριακή Δερεμπέη: «Σέβομαι όλα τα είδη μουσικής και δεν απορρίπτω κανένα»

Μόλις 19 ετών και στο ενεργητικό της η Κυριακή Δερεμπέη έχει ήδη πάνω πολλές συμμετοχές σε συναυλίες δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης. Πώς νιώθει για αυτό;

«Εχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 συναυλίες, ούσα ανήλικη δηλαδή από 13,5 ετών, στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών. Αυτό για εμένα αποτελεί σχολείο, είναι μια ευλογία» τόνισε στο Καρφί.

-Παρά το ότι η γενιά σου έχει άλλα ακούσματα εσύ αποφάσισες να ασχοληθείς με τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Πώς και δεν επέλεξε» διαφορετική μουσική κατεύθυνση;

«Σέβομαι όλα τα είδη μουσικής και δεν απορρίπτω κανένα άλλωστε και εγώ αγαπώ να πειραματίζομαι και με άλλα είδη, ξέχωρα από την παραδοσιακή. Για εμένα η βυζαντινή και η παραδοσιακή μουσική αποτελούν την αφετηρία, είναι η γραμματική μου και το συντακτικό μου όπως συνηθίζω και αγαπώ να λέω, όμως η μουσική δεν έχει όρια. Επέλεξα αυτά τα δυο είδη μουσικής λόγω του ότι κατάγομαι από μια παραδοσιακή οικογένεια με παραδοσιακά και βυζαντινά ακούσματα. Έχοντας αφετηρία αυτές τις δυο σχολές, μου αρέσει να πειραματίζομαι και να εξελίσσομαι. Να ενώνω το παραδοσιακό με το σύγχρονο χωρίς όμως να αλλοιώνω προκαλώ: ντας μια «τερατογένεση» που δυστυχώς, είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο πια.»

-θεωρείς ότι σήμερα το μουσικό είδος που ασχολείσαι έχει μέλλον;

«Όταν επιλέξεις να υπηρετείς το .δρόμο της παράδοσης ξέρεις από την αρχή πως δεν είναι ο εμπορικός δρόμος που θα σου επιφέρει πολλά χρήματα και τεράστια δόξα. Εγώ συνειδητά επέλεξα να κάνω αυτό που αγαπώ, για εμένα, για να νιώθω εγώ καλά με, τον εαυτό μου κάνοντας το μεράκι μου. Εχει μέλλον πάντα η παράδοση, σε αυτό το μέλλον ελπίζουμε και εμείς που ασχολούμαστε με την παραδοσιακή μουσική. Να βάλουμε ένα λιθαράκι στη συνέχιση της.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved